Злонамерени приложения в смартфона, които е по-добре да ИЗТРИЕТЕ веднага

20248
Злонамерени приложения в смартфона, които е по-добре да ИЗТРИЕТЕ веднага
Снимка: https://unsplash.com

Има десетки, дори хиляди приложения за смартфон, които ежедневно биват качвани в платформите за сваляне на апликации. Поради големия ежедневен поток не всички успяват да бъдат проверени дали са безопасни. Освен, че ви заемат ненужно много пространство на телефона, те могат да бъдат и опасни, защото е възможно да крадат ваши лични данни или данни на кредитните ви карти.
Ето кои са тези злонамерени приложения.

Игри с безплатен достъп

Игрите струват много скъпо на компаниите, затова няма как една игра да бъде на сто процента безплатна. Уловките в случая могат да са две. Едната е, че самата игра ще е претъпкана с реклами, а другата възможност  - играта е направена с цел да си присвоява вашите лични данни и да ги продава на трети страни. Затова винаги преди да изтеглите някоя игра, която е с безплатен лиценз много добре прочете условията за ползване, на които давате съгласие при инсталацията на играта.

Апликации, които ви гарантират бързото зареждане на батерията ви

Запомнете, че нито едно приложение няма как да направи телефона ви да зарежда по - бързо батерията, освен ако той не е създаден за т.нар. fast charge. Единственото, което ще направят тези приложения е да ви източат батерията максимално бързо и да ви засипят с безброй реклами.

Приложения за безплатен достъп до интернет точки

Meta и Microsoft ще интегрират приложенията Workplace и Teams

Meta Platforms Inc. (компанията майка на Facebook, Instagram, WhatsApp и Oculus) и Microsoft Corporation обявиха в сряда, че компаниите...

Приложенията обещаващи безплатен WiFi или за разбиване на пароли на защитените мрежи са пълна заблуда. Тяхната единствена цел е да откраднат вашите данни и тези на кредитните ви карти.

Странни приложения за музика

Музикални плеъри, които с създадени от неизвестни никому разработчици могат да откраднат вашите данни и да ги използват злонамерено.

Приложения, изискващи достъп до местоположението ви

Приложенията за навигация, някои игри, както и съмнителни социални медии могат да използват злонамерено вашето местоположение, както и да крадат лични данни. Ако не друго, то най - малкото е, че ще ви стопяват батерията за отрицателно време.

Програмист създава приложение, показващо наличните болнични легла (ВИДЕО)

Проблемът с намирането на болнични легла в настоящата епидемиологична обстановка е голям. С него решава да се справи Пламен Жеков от Бу...

Приложения, изискващи достъп до личните данни и контактите ви

Съществуват много приложения, които за да работят искат да им предоставите достъп до контакти, съобщения, галерия и т.н. Ако решите да инсталирате малко познато приложение, разгледайте добре условията.

Браузърите по подразбиране

Често тези приложения се отварят по подразбиране и влошават бързината на вашето устройство. Освен всичко друго те не гарантират безопасността ви в онлайн пространството.

Определено е добре да концентрирате вниманието си върху всички онези приложения, които не отваряте често или никога не сте. Нека не се лъжем - всички имаме такива. Освен да пълнят паметта на устройството ви и да източват батерията, те могат да представляват потенциална заплаха за онлайн сигурността ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как е най-добре да се пържат мекиците от готово тесто?

Как се нарича страхът от открити пространства – и как се лекува?

Готвач издаде кои са перфектните гарнитури за агнешко месо

Пожелания за Цветница 2024

Най-хубавото стихотворение за Цветница

Любовен съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Цветница е! Мощна молитва към Пресвета Богородица

Кумичене 2024 г.: Една от традициите на Цветница

Цветница 2024 г.: Традиции, символика и легенди

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com