Знаете ли колко вода харчи съдомиялната

16678
Знаете ли колко вода харчи съдомиялната
Снимка: iStock/Guliver

Съдомиялната определено е едно от онези устройства, които улесняват поддържането на кухнята чиста. Той не само гарантира по -добри резултати при измиване, но и спестява време, използвана електроенергия и вода. Нищо чудно, че днес може да се намери в почти всяка кухня. Все още ли си струва да миете чиниите на ръка? Колко вода използва съдомиялната?

Миене на ръка или в съдомиялна?

Точното изчисляване на това, което се отплаща повече - съдомиялна машина или ръчно миене - е предизвикателство. Разбира се, имаме нужда от вода и препарати за измиване на съдовете. Разходите се влияят от енергията за нагряване, както и от начина, по който я получавате. Това може да бъде газова печка, котелно помещение или кухненски котел. Въпреки това, спестяването на време е сигурно на пръв поглед . Измиването на съдовете на ръка е много по-отнемащ време начин.

Колко вода използва съдомиялната машина и какво трябва да запомните?

Разхода на вода на миялна машина зависи от много фактори. Това могат да бъдат екологични програми, съвременни сензори и дори техническите параметри в двигателите, използвани в устройството. По-долу ще анализираме най-важните функции, които една съдомиялна машина има и ще видим дали това е изгодна покупка.

Колко вода използва съдомиялната машина зависи до голяма степен от това с какви допълнителни функции е оборудвана. Пример за такова решение е "Мултизоне", тоест зоново измиване. Благодарение на това не е нужно да чакате мръсни съдове да напълнят цялата съдомиялна машина. Избирате "кошница" с чинии за миене, а съдомиялната ще консумира по-малко вода, но и по-малко електроенергия. Това отнема около 6 литра вода.

Функцията за половин зареждане е подобна на зоналното пране. Тук просто казвате при стартиране на съдомиялната, че само половината от наличното пространство ще бъде почистено. Благодарение на това устройството автоматично ще избере по-малко вода, което също ще доведе до спестяване на енергия. Това е доста популярно решение и ще го намерите в много продукти. Израшодваното количество вода тук средно е 5 литра.

Проверете също уреди с пране в режим ECO. В сравнение с устройства без такава възможност, тази функция намалява консумацията на вода с до 4 литра на цикъл . Нагряването на водата до по-ниска температура ви позволява да спестите от сметките за електроенергия, а скъсеното време за измиване намалява необходимото количество вода. В този режим съдомиялната машина използва ресурси по много по-ефективен начин. Освен това съдовете са изложени по-дълго на почистващи препарати, което се изразява в по-добро измиване на изсушените остатъци от храна.

Най-дългата програма за съдомиялна машина за измиване на пълно количество съдове отнема около 120 минути, консумира около 2 kW енергия и използва 22-25 литра студена вода.

Погрижете се за вашата съдомиялна машина и ще можете да се насладите на добре измити съдове. За най-добри резултати редовно почиствайте филтъра от остатъци от храна и използвайте висококачествени почистващи средства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Пожелания за Великден 2024 - ето кой има имен ден

Какво трябва да се яде първо на Великден и в колко часа се разговява

Как се е празнувал Гергьовден в миналото?

Защо 6-ти май е ден на Българската армия?

Да бягаш маратон и да дегустираш 25 вида вино? Абсолютно е възможно (ВИДЕО)

Какво се прави на Гергьовден за късмет през цялата година?

Болят ли ви ставите? Тези храни или напитки може да са виновни затова.

От кои храни да се откажем, за да имаме хубава кожа?

В това незабележимо растение се крие голяма лечебна сила

Как да накараме срамежливия човек да се отпусне?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com