България, Хърватия, Румъния и Сърбия ще привличат туристи с общ културно-исторически маршрут

5494
България, Хърватия, Румъния и Сърбия ще привличат туристи с общ културно-исторически маршрут

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков подписа днес в Сърбия четиристранен меморандум за разбирателство за реализацията на културно-туристическия маршрут "Пътят на римските императори", който предвижда България, Хърватия, Румъния и Сърбия да привличат туристи с общ културно-исторически маршрут, съобщи пресслужбата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

В общината на старинното сръбско градче Сремски Карловци край Нови Сад подписите си под документа положиха и държавни секретари в съответните министерства на Румъния, Сърбия и Хърватия.

България е четвърта в света като най-достъпна туристическа дестинация

България заема четвърто място в света като страна с най-добро качество на туристическия продукт на достъпна цена. Това показва последн...

На церемонията присъстваха генералният секретар на Световната организация по туризъм към ООН Талеб Рифай, министърът културата на Сърбия Предраг Маркович, зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов и др. Споразумението трябва да придаде регионална специфика на общите туристически продукти на четирите страни, като използва богатото им нематериално наследство от римско време.

Целта на общите усилия на четирите държави е да превърнат региона в още по-привлекателна дестинация за туристите по света.

Церемонията, която скрепи политическата рамка на инициативата, се превърна във финална кулминация на тридневната конференция за Югоизточна Европа "Устойчивост в селския туризъм" в Белград под патронажа на ООН.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика