ЧЕЗ иска ново поскъпване на тока

7744
ЧЕЗ иска ново поскъпване на тока

Електроразпределителното дружество ЧЕЗ-България ще предложи леко увеличение на цените на тока. Това съобщава Зорница Генова, мениджър “Регулаторни дейности”. Предложението ще бъде оповестено в края на февруари, а до края на март - внесено в ДКЕВР.

“Комисията ще го разгледа, съгласно действащото законодателство ще се организира обществено обсъждане, открито заседание. В момента не можем да се ангажираме с някакъв процент увеличение или намаление, или запазване, тъй като изчакваме окончателно да се приключи финансовата 2012 година, за да имаме данни за нея. Извършваме планиране на разходите си за следващия период, инвестиционните разходи, като ние ще искаме завишаване на обема им. Опитваме се да предвидим какво би било признато като разход за енергийна ефективност, които дружествата са задължени да правят. Ще отразим и инфлацията, която е настъпила. Така че след средата на февруари ние ще имаме яснота какво ще бъде нашето конкретно предложение, но така или иначе не очакваме някакво драстично увеличение”, обяви Генова.

Преустановяват планираните прекъсвания на тока по време на празниците

ЧЕЗ преустанови планираните прекъсвания на електрозахранването в периода до 08.00 часа на 3 януари 2013 г., с цел да осигури спокойстви...

Регионалният мениджър на ЧЕЗ-България Петер Докладал представи приоритетите на дружеството за 2013 година. Предвидените инвестиции са в размер на 111 милиона лева, предаде БЛИЦ.

”20 милиона лева допълнителна инвестиция, която да бъде вложена в критична инфраструктура, която, на първо време, обхваща само София, но има и други обекти, които са част от критичната инфраструктура. Ще поискаме и увеличаване на средствата за изкупуване на съоръжения на трети лица, в настоящия обем са разрешени 40 милиона лева, а бихме искали да ни бъдат отпуснати 60 милиона”, добави Генова.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com