Започват проверки на туристически фирми

6364
Започват проверки на туристически фирми

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма /МИЕТ/ подаде днес сигнал в Комисията за защита на потребителите /КЗП/ за проверка на "БЕТЦ ТРАВЕЛ" ЕООД за неправомерно осъществяване на туроператорска дейност, съобщиха от пресцентъра на МИЕТ.

Заради неуредени финансови ангажименти с мароканския си партньор фирмата стана причина за задържането на паспортите на 12 български туристи, прекарали Нова година в Мароко. След дипломатическа намеса документите им са били върнати.

15.7 % е ръстът в туризма на Южното Черноморие

15.7% е ръстът в туризма през изминалата 2011 година на територията на Южното Черноморие. Това съобщи Иван Иванов, председател на Бурга...

След публикации в днешните медии за арестуваната в Сърбия собственичка на българската туристическа фирма "Дибоис травел" Бойка Неделчева КЗП започна проверка и на този случай. Неделчева се е опитала да представи в туристическия комплекс "Пролом баня" подправен според сръбските власти банков документ за платен туристически пакет за 26-ма български туристи.

В Националния туристически регистър /НТР/ не фигурира фирма и човек с такива имена. Вероятно става дума за туроператорска дейност без регистрация по Закона за туризма, показа първоначалната проверка на МИЕТ.

Експертите на ведомството не са открили и лице "БЕТЦ ТРАВЕЛ" в регистъра. В него като туристически агент от 2005 г. е регистрирана ЕТ "БЕТЦ - "Елизабет Мишева". Справка в Търговския регистър показва, че "БЕТЦ ТРАВЕЛ" ЕООД е регистрирана със седалище и адрес на управление - София, ул. "Неофит Рилски" 33.

Фирмата е собственост и се управлява от Елизабет Валентинова Никова. Доколкото е налице частично съвпадение на имената на собствениците на двете фирми, е възможно те да са свързани. Ето защо МИЕТ поиска от КЗП проверката да обхване и ЕТ "БЕТЦ - Елизабет Мишева". БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика