Ако Германия затвори границите си, Австрия ще направи същото

4846
Ако Германия затвори границите си, Австрия ще направи същото
Снимка: Thinkstock

Себастиан Курц, министърът на външните работи на Австрия даде ясно да се разбере, че ако Германия затвори границите си за мигрантите, то Австрия моментално ще направи същото.

„Ако Германия затвори границите, ние ще трябва да действаме по същия начин, защото в противен случай само за няколко дни ние ще бъдем напълно затрупани", каза Курц в интервю за в. „Клайне цайтунг", съобщи БГНЕС.

През октомври в Европа влезли толкова мигранти, колкото за цялата 2014 г.

Над 218 хиляди мигранти и бежанци са преминали Средиземно море, за да влязат в Европа през октомври, сочи доклад на Върховния комисариа...

Според него, на този етап Австрия е пренатоварена, това е валидно и за Германия и за Швеция. „Това не може да продължава по този начин", категоричен е Курц. Той призова за гарантиране на сигурността по външните граници на ЕС. „Ако не направим това нещо, тогава все повече държави от ЕС ще вземат самостоятелни мерки. Надявам се да избегнем подобна ситуация, но не разполагаме с много време", подчерта той. Австрийският дипломат разкритикува колегите си от ЕС, защото много правителствени и държавни ръководители от Евросъюза на срещата на върха на ЕС са казали, че не са засегнати от мигрантската криза и се опитват с „празни думи", като например „безкрайна хуманност", да оправдаят своето поведение и се надяват, че мигрантската криза от само себе си ще изчезне.

„Това нещо няма да стане", каза Курц и призова за повече почтеност на европейските политици. „В крайна сметка искам в Европа и преди всичко в Германия да наричаме нещата с истинските им имена и да сложим край на политиката на гостоприемство", добави още Курц.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа