Арнолд Шварценегер с пламенна реч към Путин да спре войната (ВИДЕО)

13520
Арнолд Шварценегер с пламенна реч към Путин да спре войната (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Арнолд Шварценегер призова руския президент Владимир Путин да спре кръвопролитията в Украйна и се обърна към руските войници с думите, че животите им са „жертвани в безсмислена война, осъдена от целия свят“.

В деветминутно видео, публикувано в профила му в Twitter, актьорът и бивш губернатор на Калифорния произнесе забележителна реч, в която разказа за спомените на баща си от Втората световна война, когато е воювал срещу руснаците и е получил тежко раняване при Ленинград, както и за собствената си дълбока връзка с Русия. Той разказа, че обича руския народ, чиято сила винаги го е вдъхновявала. "Ето защо трябва да ви кажа истината. Моля, гледайте и споделяйте този клип", каза Шварценегер. И добави, че част от целта на видеото е да се опита да направи така, че обикновените руснаци да са по-наясно с обстоятелствата около военния конфликт. Видеото има и субтитри на руски език.

Руската версия: Русия и Украйна се договориха за съвместна охрана на АЕЦ Чернобил

Руската страна е постигнала споразумение с украинските военни за съвместно осигуряване на безопасността в атомната електроцентрала в Че...

Руските войници, които гледат това видео, вече знаят голяма част от истината, казва актьорът. Видели са го със собствените си очи, продължава той и се обръща към останалата част от руския народ:

"В света стават ужасни събития, които искат да скрият от вас. (...) На никой не е приятно да слуша критики за своето правителство, аз разбирам това, но се надявам, че като на отдавнашен приятел на руския народ вие ще чуете това, което имам да ви кажа.(...) Знам, че правителството ви казва, че води тази война за денацификацията на Украйна, но това е лъжа. Денацификация на Украйна, когато президентът им е с еврейско потекло и тримата братя на баща му са убити от нацистите??? Украйна не е започнала тази война. Нея я започнаха хората с власт в Кремъл. Това не е война на руския народ."

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ: Разстрелват ли руските сили цивилни в Украйна? Случаите се трупат 

"(...) Цели квартали са разрушени от руската артилерия и руските бомби, включително детска болница и родилен дом. Почти 3 милиона украински бежанци, основно жени, деца и старци, са напуснали страната, а още повече хора се опитват да го направят. Това е хуманитарна катастрофа. Заради своята жестокост Русия сега е изолирана от останалия свят. Освен това на вас не ви казват истината и за последиците, които тази война ще има за самата Русия. С натежало сърце ви казвам, че хиляди руски войници са убити. Те се оказаха между украинците, сражаващи се за своята родина, и руските власти, воюващи за завоевания. Огромно количество руска бойна техника е унищожена или изоставена. Руските бомби, падащи върху невинни цивилни, донесоха такива разрушения, че разгневиха целия свят, така че бяха въведени най-големите икономически санкции в историята. И от двете страни на войната ще страдат тези, които не го заслужават. Руското правителство лъже не само своите граждани, но и руските войници. На някои от тях е казано, че отиват да  воюват с нацисти, на други - че украинският народ ще ги приветства като герои, на трети - че отиват на учения, така че те дори не са знаели, че ги пращат на война."

Москва отказа да изпълни заповедта на съда на ООН за спиране на офанзивата в Украйна

Кремъл отхвърли днес заповедта на Международния наказателен съд на ООН Русия да прекрати военната офанзива в Украйна, ден след като съд...

"(...) Руските войници се сблъскаха там с отчаяната съпротива на украинците, които защитават семействата си и страната си. Когато гледам как изпод развалините вадят малки деца, ми се струва, че това е документален филм за ужасите от Втората световна война, а не новина от днешния ден."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Германски екоактивисти нападнаха фабриката на Tesla край Берлин (ВИДЕО

След номинация от Путин: Русия има своя "нов стар" премиер

Британски депутат поиска всички котки да са със звънчета: Ето защо

Докато Русия настъпва към Харков: Украйна се насочва към защита на Киев с нови бригади

Руснаците са превзели 4 села в Харковска област, имат плацдарм за настъпление

Няма да е като с ЧВК "Вагнер": Министър за приема на престъпници в украинската армия

Какво е поразено в петролната рафинерия в Калуга: Първи украински данни (ВИДЕО)

Опит за руски пробив при Харков, вървят жестоки боеве и масова евакуация на хора (ВИДЕА)

Пътнически автобус падна в река в Санкт Петербург (ВИДЕО)

F-16 е още по-близо: Украйна получи първия симулатор (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа