Близкият до Путин Стивън Сегал посети окупирания Донбас, снима филм за войната (СНИМКИ)

4125
Близкият до Путин Стивън Сегал посети окупирания Донбас, снима филм за войната (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

Американският актьор Стивън Сегал, който е специален представител на МВнР на Русия по въпросите за руско-американските хуманитарни връзки, посети окупирания от Кремъл район Донбас. Според ръководителя на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) Денис Пушилин – 70-годишната екшън звезда снима документален филм за „войната в Донбас“.

Във вторник руският ТВ-водещ Владимир Соловьов сподели снимки от визитата на Сегал в окупираната част на Източна Украйна. Кадри се появиха и в Twitter профила на беларуската опозиционна телевизия NEXTA. На тях се вижда, че актьорът наблюдава останките от взривения затвор в Еленовка.

На 29 юли експлозия в сградата уби 53 украински военнопленници. Русия обвини Украйна, че е взривила затвора с ракети, предоставени от САЩ, но Киев казва, че руската армия е инсценирала артилерийски обстрел, за да прикрие следите на мъчение и ексекуция над затворниците. Появиха се доказателства, че взривът е станал отвътре и е много вероятно военнопленниците да са били убити още преди това. ООН иска специална комисия, която да разследва случая.

ОЩЕ: Азов: Започваме лов на замесените в масовото убийство на украинските военнопленници в Еленовка

Държавната руска медия ТАСС представя визитата на Сегал, цитирайки думите на Пушилин: „Стивън отбеляза, че 98% от онези, които говорят за конфликта в масовите медии, никога не са идвали тук, затова светът не знае истината. Той иска да промени отношението към тази война“, твърди лидерът на ДНР.

Стивън Сегал получи руско гражданство през 2016 г. Две години по-късно Външното министерство в Москва го обяви за специален представител по въпросите за руско-американските хуманитарни връзки. През 2021 г. актьорът се присъедини към политическата партия „Справедлива Русия – За истината“. Това е ляво-центристка социалдемократическа формация, която е лоялна на Кремъл, въпреки че формално е в опозиция.

Стивън Сегал се сдоби с партийно членство в Русия

Стивън Сегъл, актьор и специален представител на руското външно министерство за руско-американските хуманитарни отношения, официално ще...

Преди време Сегал беше част от „Партия на свободата“ на писателя Захар Прилепин, който също е свързан с Кремъл. Неговата формация се обедини именно с новата партия, на която актьорът е член. Сегал даже позираше за снимки с Прилепин, който е известен с подкрепата си за проруските сепаратисти, воюващи срещу правителствените сили в Източна Украйна.

70-годишата холивудска звезда поддържа добри отношения с президента Владимир Путин, който на 24 февруари започна войната в Украйна. Сегал се е появявал редом до държавния глава на няколко официални събития. Освен това двамата споделят страст към бойните изкуства и дори са тренирали заедно няколко пъти.

През 2014 г. Сегал подкрепи публично анексирането на полуостров Крим от страна на Русия, а две години по-късно Путин му предостави руското гражданство.

Актьорът е познат с ролите си в екшън филмите „Над закона“, „Борба за справедливост“, „Под обсада“ и други продукции от 80-те и 90-те години на миналия век. След това обаче участваше в малко известни филми, а кариерата му беше белязана от скандали, сред които обвинения в сексуално посегателство и дори дело за изнасилване на 18-годишна жена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Варшава: Замразените активи трябва да се използват за отбрана на Украйна

Шарл Мишел: Ако Европа иска мир, трябва да се готви за война

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 19.03 - Защо германската ракета Taurus е най-желаното от Киев оръжие?

Полша и Германия ще създадат танкова коалиция за Украйна

Зеленски: Жизненоважно е бързото решение на Конгреса на САЩ за помощта за Украйна

Взривове в Белгород, гори завод за ракетни двигатели (ВИДЕО)

Германия няма да признава Путин за президент на Русия, хутите го поздравиха

Проучване на New-Europe: Около половината от гласовете за Путин са фалшифицирани (ВИДЕО)

Мечка доведе до извънредно положение в словашки град (ВИДЕО)

Окупиран от Москва грузински регион "обмисля" дали да стане част от Русия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа