Дания отказва да приеме определената й квота бежанци

6567
Дания отказва да приеме определената й квота бежанци
Снимка: Getty Images/Guliver

Дания заяви днес, че отказва да се присъедини към предлаганата от Брюксел система за централизирано разпределение на бежанците между страните от Европейския съюз, съобщи Франс прес.

"Ние няма да участваме в разпределянето на 160 хиляди бежанци", заяви пред датската агенция по печата Рицаус министърът на интеграцията Ингер Стьойберг.

Германия стартира информационна кампания сред бежанците, желаещи да останат в страната

Министерството на външните работи на ФРГ ще стартира информационна кампания сред бежанците, които искат да се установят в страната, съо...

Подобно на Великобритания Дания е договорила при влизането си в ЕС правото да не участва в общата имиграционна политика.

"Може да се каже, че неформалното преразпределение на бежанци в Европа вече е започнало и ние сме приели вече достатъчно голям брой", припомни датският министър.

Дания прие близо 15 хиляди кандидати за убежище през 2014 г. Пропорционално на населението ѝ това я поставя на пето място сред страните от ЕС по брой приети бежанци преди Германия според Евростат.

Страната е управлявана от юни от либерално правителство, което пое ангажимент да въведе по-строги правила в имиграционното законодателство, за да може да си осигури подкрепата на антиимграционната Датска народна партия, която се класира втора на парламентарните избори. Копенхаген закупи тази седмица място за реклами в четири ливански вестника, за да предупреди бежанците, че е решила да втвърди правилата, намалявайки размера на предлаганите помощи.

Сирия: Европа е виновна за бежанска криза

Европа носи цялата отговорност за огромния наплив от сирийски бежанци, които потеглиха към Стария континент. Това каза сирийският мин...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа