Холандкият кандидат комисар не е против приемането ния в Шенген

4731
Холандкият кандидат комисар не е против приемането ния в Шенген
Франс Тимерманс изрази несъгласие с позицията на своето правителство

Кандидатът за поста комисар по правата на човека към Съвета на Европа - холандецът Франс Тимерманс, изрази несъгласие с позицията на своето правителство, което е против приемането на България в Шенгенското пространство.

Тимерманс пое личен ангажимент да защити интереса на България и Румъния преди решението за присъединяване през март, предаде БНР.

Стартира датската мисия "България в Шенген"

България и Румъния трябва да станат част от Шенгенското пространство максимално бързо. Към това ще стреми Дания по време на 6-месечно...

Бих искал съвсем ясно да заявя, че моята позиция е различна от позицията на холандското правителство. Считам, че когато дадена страна или страни изпълняват изискванията, които са отправени към тях, оттам нататък е въпрос на честна игра да се изпълняват обещанията, които са дадени на тези страни. В случая - да се позволи на България и Румъния да се присъединят към Шенгенското пространство. Дали това ще стане през март? Бих искал да кажа, че политическото положение в Холандия е доста сложно и понякога правителството става заложник на крайно десни партии като партията на г-н Вилдерс. Така че не мога да прогнозирам с точност дали през март холандското правителство ще промени своята позиция, но мога да обещая, че ще направя всичко, което е по силите ми, за да може Холандия да реагира по един строг, но справедлив начин, това каза в интервю за "Хоризонт" Франс Тимерманс, който е у нас по покана на Атлантическия клуб.

Изборите за комисар по човешките права към Съвета на Европа ще се проведат този месец.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com