Проблемите с доставките на продукти в Крим вече започнаха

13784
Проблемите с доставките на продукти в Крим вече започнаха
Снимка: Getty Images/Guliver

В Крим вече започнаха проблемите с доставките на продукти, предаде Обозреватель.

Същевременно, проблемите с електроснабдяването от 23 март и 24 март накараха всички да заговорят за предстоящ срив на полуострова и пълната му зависимост от Украйна.

Руски катер превзе десантен украински кораб

Руски моторен катер превзе на абордаж големия десантен кораб "Констянтин Олшански" от ВМС на Украйна,  блокиран в езерото Донузлав...

Според специалисти, продължителните проблеми с доставката на електричество заплашват да предизвикат не само неудобство на кримчани, но и огромни икономически проблеми. В момента 80% от електроенергията на Крим идва от Украйна. В най-добрия случай полуостровът може да обезпечи до половината от своите минимални енергийни нужди чрез допълнителни газови генератори.

Проблеми започнаха да възникват и с доставките на продукти. Някои магазини вече съкращават асортимента си от стоки. Освен това, супермаркетите очакват да разберат дали да променят цените от гривни в рубли.

Стана ясно, че Съединените щати ще предоставят в близките дни за нуждите на въоръжените сили на Украйна около 25 000 продоволствени пакета. Говорителят на американското министерство на отбраната контраадмирал Джон Кирби казва, че продуктите ще бъдат изпратени в Международния център за миротворчество и сигурност в град Яворов, Лвовоска област, предаде ИТАР-ТАСС.

По думите му, за приключване на всичката „бумащина” и доставка на товара ще са нужни 3-5 дни, поради което се очаква украинските военни да получат американските пакети с храни до края на седмицата.

Тимошенко в скандален запис: "Не Крим, к.. щяха да получат от мен"

Публичното оповестяване на скандални телефонни разговори на известни политици се превръща в оръжие не само в България, но и в чужбина. ...

На въпрос защо именно такава помощ, Кирби отговаря: „Те това поискаха”.

Според официалната статистика на Украинския национален статистически институт през февруари 2014 година инфлацията в страната от гледна точка хранителни продукти и безалкохолни напитки е с 0,5% по-ниска, отколкото в Русия и 1% по-ниска спрямо Беларус. От гледна точка облекло и текстил украинската инфлация е със 7% по-ниска от руската и с 6% по-ниска от белоруската.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа