Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Русия може да е загубила и последния си носител на крилати ракети в Крим

20 май 2024, 11:40 часа • 9906 прочитания

Има вероятност руските окупатори да са загубили последния си носител на крилати ракети в Крим. Това заяви ръководителят на Съвместния координационен пресцентър на отбранителните сили на Южна Украйна Дмитрий Плетенчук.

Отговаряйки на въпроса какво е загубил Руският черноморски флот в пристанището на Севастопол и какво е ударено там при последните нападения, той отвърна: "Към настоящия момент проверяваме останалата информация. Но, разбира се, има вероятност Черноморският флот в Крим да е загубил последния носител на крилати ракети", отбеляза Плетенчук, цитиран от УНИАН.

Той подчерта, че тази информация все още не е потвърдена, затова е необходимо да се изчакат официалните данни.

Още: Руски петролни мощности пак горят, атака в Крим и по руско военно летище (ВИДЕО)

Поразените кораби в Крим

Вчера, 19 май, руският Telegram канал „Шпионско досие“ написа, че по време на атаката срещу окупирания от Русия Севастопол е възможно да е бил потопен руският малък ракетен кораб „Циклон“: Неофициално: Втори руски военен кораб е потопен след ракетна атака на Украйна в Крим.

Според канала - през нощта на 19 май украинската армия го е поразила с две балистични ракети ATACMS, като има загинали и ранени военнослужещи, а плавателният съд е потънал. Очаква се официално потвърждение и кадри за доказателство.

Снимка: Корабът "Ковровец", МО на Руската федерация

Украинските сили са ударили и руския морски миночистач "Ковровец", съобщи Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна вчера. Подробностите за поразения плавателен съд все още не са известни: Още един кораб от Руския черноморски флот е в историята (СНИМКА).

Генералният щаб на украинската армия съобщи тази нощ, че в Черно и Азовско море сега няма никакви вражески кораби. В Средиземно море има 3 руски кораба, от които 2 носят крилати „Калибър“ - максимум 24 ракети.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес