Русия пое председателството на Г-20

6551
Русия пое председателството на Г-20
Основна задача е създаването на стимули за икономическия ръст и разкриването на нови работни места

Русия пое председателството на Г-20 - неформалното обединение на най-големите икономики в света.

В специално обръщение към останалите членове на групата руският президент Владимир Путин формулира основните цели на председателството на своята страна.

Путин играе игра с високи залози

Когато Владимир Путин уволни своя министър на отбраната Анатолий Сердюков, който беше един от тримата държавни чиновници с достъп до ...

Според Путин основната задача на руското председателство е да насочи усилията на "двайсетте" към създаването на стимули за икономическия ръст и разкриването на нови работни места. За тази цел Русия предлага да се подпомагат инвестициите, да се възстанови доверието към пазарите и да се осъществява ефективно регулиране.

В дневния ред на организацията през следващата година ще присъстват такива основни теми като състоянието на световната икономика и реализацията на рамковото Споразумение за осигуряване на стабилен и балансиран растеж.

Други важни теми, според Русия, са реформирането на валутната система и на финансовия надзор, стабилността на глобалните енергийни пазари и противодействието срещу корупцията.

Москва предлага на Г-20 и две нови теми за дискусия - "финансиране на инвестициите като основа на икономическия растеж и създаването на нови работни места" и "модернизация на националните системи за държавни заемания и управление на суверенния дълг". За решаването на тези задачи Русия декларира готовност за най-широко обсъждане не само в рамките на "голямата двайсетица".

Намаляват рейтингите на Медведев и Путин

Рейтингите на руския президент Владимир Путин и на премиера Дмитрий Медведев са намалели в последните 11 месеца, съобщи социологическ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа