Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украйна е ударила командването на руската армия, атакуваща Вовчанск (СНИМКА)

10 юни 2024, 21:55 часа • 7493 прочитания

Първият официално известен ракетен удар, извършен от украински самолет по цел на руска територия, е поразил команден пункт на Шеста общовойскова армия на Руската федерация в Белгородска област (в/п 31807, Ленинградска област). Това съобщава телеграм каналът "Шпионско досие", като прилага и снимка.

Че е имало такъв удар стана ясно на 9 юни: Украински самолет порази цел на руска територия, атакуван е руски военен кораб (ВИДЕО)*

Според новата информация, командният пункт е бил разположен в базата за отдих Нежегол (която е част от кампуса на Белгородския държавен университет), близо до Шебекино. Този команден пункт е базата на управление на руската офанзива във Вовчанск (Волчанск на руски език), Харковска област.

Вследствие на удара за изчезнали се водят 8 руски офицери - най-вероятно всичките са мъртви.

Още: Оръжието на САЩ вече действа в Русия: HIMARS порази ПВО край Белгород (ВИДЕО)

Заслужава да се отбележи, че базата за отдих Нежегол се появи в списъците на целите на украинските въоръжени сили (ВСУ), за което руското разузнаване предупреди Шеста армия поне седмица преди удара. Контрамерки обаче не бяха взети, добавя "Шпионско досие".

Напуснете Крим, местете се в Белгород

Агент на украинското партизанско движение "Атеш", част от екипа на система за противовъздушна отбрана, разположена в село Осовини в Крим, съобщава, че е получил "препоръка" от командването там да евакуира семейството си във военните лагери на Южния военен окръг. Това съвпада с данни за придвижване на системи за противовъздушна отбрана към района на Белгород, което създава заплаха за сигурността в Крим, оставяйки го без подходяща ПВО защита, пише в официалния канал в Телеграм на "Атеш": В Белгород оператор на руската държавна телевизия се взриви на мина, руски военни се евакуират от Крим

Успоредно с това руските въоръжени сили създават нови мобилни ПВО групи за отразяване на атаки с дронове, използващи противовъздушни оръдия ЗУ-23-2. Това показва стратегическа преориентация и подготовка, тъй като фокусът се измества от Крим, смятат украинските партизани.

Още: След 75 изтървани руски бомби: Белгород е победител в конкурса за най-безопасен град в Русия (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес