Взрив край щаба на Руския черноморски флот, Германия праща още оръжия на Украйна (ВИДЕО)

13217
Взрив край щаба на Руския черноморски флот, Германия праща още оръжия на Украйна (ВИДЕО)
Снимка: iStock

Поредна експлозия в окупирания през 2014 г. от Русия полуостров Крим стана тази събота. Мощният взрив е бил чут край централата на Руския черноморски флот в Севастопол – около 8:20 ч. сутринта местно време, съобщават представители на кримските татари.

Назначеният от Москва "губернатор" на окупирания град Михаил Развожаев заяви, че дрон е ударил покрива на щаба на флота. По думите му - няма пострадали.

"Той падна върху покрива и изгоря", каза Развожаев. Подкрепяният от Москва губернатор на Севастопол призова жителите да "запазят спокойствие и да си останат вкъщи през следващия час, ако е възможно".

Твърди се, че над град Керч, който е свързан с Русия чрез Кримския мост, също са били свалени дронове. Киев не пое отговорност за нападенията, но заяви, че в бъдеще се очакват нови взривове.

Днес беларуската опозиционна телевизия NEXTA публикува в профила си в Twitter и снимка от пожар край летището в Сочи. Няма повече информация, знае се само, че горят складове.

Руската ФСБ е подготвяла две марионетни правителства за Украйна, сочи разследване

Федералната служба за безопасност (ФСБ) на Русия е предвиждала да създаде две марионетни правителства в Украйна след превземането на Ки...

Това е пореден инцидент в Крим след украинския удар по военното летище „Саки“ преди седмици, последван от експлозии в склад за боеприпаси при село Майское, близо до град Джанкой. Първоначално Министерството на отбраната в Москва лансира отново версията за пожар там, но после заговори за „диверсия“.

Междувременно Германия разшири списъка с оръжия, които ще изпрати на Украйна. В сайта на федералното правителство в Берлин се появи информация за допълнителната военна помощ, която е в процес на „планиране/изпълнение“.

Списъкът включва: 20 броя 70-милиметрови ракетни установки с 2000 ракети и лазерни прицели; 1592 снаряда калибър 155 мм; 255 броя 155-милиметрови снаряди Vulcano; 6 мотокара; 12 бронирани възстановителни машини Beegepanzer-2; 30 картечници MG3; 60 200 патрона с калибър 40 мм и други.

Само преди дни се появи информация в Die Welt, че правителството няма намерения да праща още оръжия на Киев за защита срещу руските окупатори, но явно кабинетът на Олаф Шолц е решил да действа.

Невиждана атака срещу Зеленски заради изказване, че е знаел за войната, но не е предупредил

До тази седмица украинците смятаха, че президентът Володимир Зеленски е безупречен национален герой, който въпреки риска за личната си ...

Всичко това се случва, докато Китай увеличава вноса на руска енергия, сочат данни на митническата служба в Пекин. За трети пореден месец Русия е най-големият доставчик на петрол за Китай, като изпреварва Саудитска Арабия. През миналия месец китайците са внесли общо 7,15 млн. тона петрол от Руската федерация, което е със 7,6% повече, отколкото през юли 2021 г.

Пекин също така е увеличил приема на руски въглища, като вносът е нараснал до най-високото си ниво за повече от пет години - около 7,42 млн. тона през юли, или с 14% повече на годишна база.

Докато държавите членки на ЕС се опитват да намалят зависимостта си от руската енергия от февруари насам, Китай увеличи вноса с оглед на отстъпките в цените, предоставяни от Москва.

ОЩЕ: Няма промяна в ситуацията с АЕЦ "Запорожие", Русия засилва сигурността в Крим

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Задържаха двама руски военни, убили петима души в окупираната Херсонска област

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 26.04 - Закъсня ли оръжието от САЩ за Киев?

Столтенберг: Не е твърде късно Украйна да победи Русия

САЩ отново зоват Германия да предостави ракети с далечен обсег на Украйна

Зеленски: Ако със Запада сме искрени съюзници, трябва да защитават небето ни както в Израел

Столтенберг пилотира изтребител Eurofighter (ВИДЕО)

Европарламентът призова страните членки да не признават победата на Путин на изборите

ЕП осъди Иран с припомняне на атентата в Бургас, призова за освобождаване на български моряци

Папата: Прегръдките могат да предотвратят войни

Китай призова германския посланик във връзка с арестуваните за шпионаж

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа