Издават туристическа карта на Добруджа на 3 езика

14212
Издават туристическа карта на Добруджа на 3 езика
Инициативата е подкрепена от Българската картографска асоциация

В процес на подготовка е туристическа карта на Добруджа. Това съобщи Руслан Йорданов, ръководител на рекламния отдел в курортния комплекс „Албена”, предаде „Фокус”.

Съвременната карта на региона ще бъде издадена на три езика – български, английски и румънски. Съдържанието на картата съответства на клас - съвременни европейски комплексни туристически карти в мащаб 1:100 000. Изданието на български и румънски е съвместно с международен търговски и културен център и Университета в румънския град Крайова.

Оптимистични записвания за летния сезон по Южното Черноморие

Оптимистични са записванията за летния сезон по Южното Черноморие на този етап, каза за „Фокус” Диана Колчева, председател ...

Тиражът на двете езикови версии е по 3000 бройки. На английски е 5000 броя и е в чест на IV-та Международна картографска и ГИС (Географски информационни системи) конференция с домакин Албена, която ще се проведе от 18 до 22 юни тази година. За световния форум са заявени над 100 доклада от 33 държави.

По време на конференцията ще се проведе двудневен семинар по Ранно предупреждение и ръководство при кризи. Проявата е под патронажа на българския еврокомисар Кристалина Георгиева, която вече е потвърдила своето присъствие на форума. В Албена ще пристигнат над 200 учени и специалисти, като сред гостите ще бъде и американски космонавт.

Инициативата за създаването на картата е подкрепена от Българската картографска асоциация (БКА). В края на май ще приключат картографските дейности за новата туристическа карта на Добруджа. За представяне в картата ще бъдат поканени добруджански общини, престижни туристически обекти и стопани на културните забележителности на Добруджа.

 

Кални бани и опера за първите немски туристи

Първите немски туристи по морето изкараха вече една смяна и си тръгват след Великден. У нас през ранната пролет толкова много им харес...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини