Туристическият бизнес очаква най-силната си година

10888
Туристическият бизнес очаква най-силната си година

През миналата година ръстът в туристическия бранш е бил 22%, а през тази се очаква той да достигне 32 процента, сочат данни на МИЕТ, цитирани от КРОСС.

"2012 се изравнихме с 2008 и може би сега 2013 година вече ще минем равнищата, които постигнахме през 2008, като брой туристи и съответно като приходи от туризъм", казва Стоян Маринов.

Цените на хотелите в Гърция рекордно ниски

Цените на гръцките хотели на фона на кризата паднаха до най-ниското си ниво за последните четири години, сочат данните на проучване, пр...

Северните ни съседи сега попадат в капана на икономическата рецесия и за предстоящия сезон спада при румънците ще е с повече от 5 процента.

Отлив на израелски туристи след атентата няма. Договорите за предстоящия сезон са сключени в разгара на миналото лято, но гостите от Израел са станали по-предпазливи. Те не предплащат почивката си накуп, както досега, а на части, предаде бтв.

„Няма някакви притеснения от гледна точка, че имат забавяния по плащания, което да индикира, че евентуално ще има някакъв проблем с техните записвания за лятото", обясни Иванка Николова мениджър в хотел в Слънчев бряг.

Хотелиери отбелязват и че след атентата комуникацията в областта на туризма между България и Израел се е подобрила.

Повече туристи от Русия, Беларус, Молдова, Украйна по Южното Черноморие

През последните години се наблюдава търсене на услугата Детски лагер в България от пазара в Русия, Украйна и Беларус. Това каза председ...

Туроператорските фалити са ударили по доверието в българския туризъм и за да се избегнат нови сътресения, е нужна промяна в законодателството, обясняват експертите в сектора.

„Цяла нова философия и архитектура на закон, който да направи възможни отношенията между държавата и бизнеса с европейските практики, за да могат функциите за контрол и саморегулация да бъдат поети от бизнеса", коментира Поли Карастоянова от националния борд по туризъм.

В очакване на промените хотелиери продължават да работят с туроператорите, но не на всяка цена.

"Повечето хотелиери вече са наясно с тази ситуация и няма да позволят да работят с партньор, който им дължи и продължава да трупа големи задължения съответно той да фалира и те да загубят пари", заяви Стоян Маринов от туристическата камара във Варна.

Руските туристи в България са с 15% повече през 2012

Около 11 милиона руски граждани са почивали зад граница през 2012 година, като туристическият поток към всички основни направления се е...

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини