5 невероятни качества на краставиците

16024
5 невероятни качества на краставиците
Снимка: Pixabay.com

Може би е излишно да казваме колко полезни са зеленчуците. Днес обаче ще поговорим за краставиците, които имат множество полезни свойства. Краставиците са нискокалорични и много полезни зеленчуци, които са подходящи за всяка една диета или здравословен режим.

Те съдържат множество полезни вещества, от които трябва да се възползвате. Краставиците са освежаващи зеленчуци, които имат изключително много ползи.

Краставиците - елексир за здраве

Краставиците са едни от най-популярните зеленчуци, но освен вкусовите си качества, те притежават и редица важни за здравето свойства. ...

Ето кои са те:

1. Високо съдържание на антиоксиданти - запознати сте с фактът, че свободните радикали са вредни за здравето ви. Антиоксидантите, които се съдържат в краставиците блокират окисляването, а това е химическа реакция, която образува въпросните свободни радикали. Краставиците могат да намалят риска от множество заболявания, като например рак, хронични, белодробни и т.н.

2. Помагат при отслабване - нека първо споменем, че краставиците са нискокалорични, което ги прави перфектни за диета. Също така съдържат много голямо количество вода, което също може да помогне при отслабването. Можете да ядете колкото искате краставици на ден, без да се притеснявате. Краставиците могат да се добавят към изключително много ястия, което ги прави лесно приложими. Също така могат да бъдат комбинирани с много храни. Ако искате да отслабнете лесно и бързо, доверете се на краставиците. Те съдържат множество полезни хранителни вещества, които ще са ви от полза по време на диета. Например магнезий, калий, множество витамини, фибри и т.н.

3. Забързват метаболизма - високото съдържание на вода в краставиците помага да поддържането на редовния стомах. Най-честата причина за запек е дехидратацията. Краставиците съдържат и фибри, които също помагат при този проблем.

7 причини да пиете вода с краставица

Сигурно милиони пъти сте чували, че за да сте здрави и тонизирани, трябва да пиете достатъчно вода. Знаете ли обаче, че има един начин ...

4. Понижават кръвната захар - краставиците предотвратяват всички усложнения, свързани с диабета и влияят благоприятно върху кръвната захар. Опитайте се да хапвате повече краставици, ако имате проблеми с високата кръвна захар.

5. Хидратират - тялото ви се нуждае от вода, за да функционира правилно. Ако нямате навика да пиете вода редовно, то напълно спокойно можете да се доверите на краставиците, които ще дадат на тялото ви нужното количество вода. Водата е много важна за процеси като регулиране на температурата и транспортиране на отпадъчни вещества или хранителни вещества. Също така можете да добавяте краставица във водата, която пиете ежедневно. Тази вода ще снабдява тялото ви с витамини и други нужни на тялото ви минерали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Колко витамин С има в 100 гр кисело зеле

Защо какаото е полезно за жените над 50 години

Лекар: Това е перфектният момент за пиене на кафе

3 естествени начина за подпомагане работата на щитовидната жлеза

Масло от коприва – за какво е толкова полезно?

Най-добрата салата за сърцето и кръвоносните съдове

Опасните последици от сънната апнея, които не бива да подценявате

Домашни средства против алергии, които работят безотказно

Необичайни симптоми на менопауза: Трябва ли да се тревожите?

Отслабване до лятото - 3 грешки, които НЕ трябва да правите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com