Диабет - този чай намалява риска от заболяването с 20%

6649
Диабет - този чай намалява риска от заболяването с 20%
Снимка: iStock

Руският лекар д-р Сергей Агапкин споделя, че чрез редовно пиене на един чай рискът от диабет може да бъде намален с 20 процента. Той съветва да се консумира черен чай. Според лекаря способността на тази напитка да има положителен ефект върху нивата на кръвната захар и дори да я намалява е потвърдена в проучвания. Учените твърдят, че този ефект е тясно свързан с ферментацията на листата на чаеното дърво.

Когато ферментират, те се превръщат в черен чай. В същото време чаените листа повишават нивото на вещества като флавоноиди, които ефективно помагат на имунната система да потиска възпалителните процеси. Когато панкреасът стане по-добре защитен от възпаление, рискът от развитие на захарна болест намалява.

Черен чай - напитката, която намалява риска от диабет с 20%

„Редовната консумация на напитката ще намали риска от развитие на това опасно ендокринно заболяване с цели 20 процента“, споделя експертът.

Тази билка сваля кръвното, лекува диабет и подобрява зрението

Той добавя, че ползите от нея се разгръщат в пълния си спектър, само когато тя се консумира без захар. Освен това напитката има комплексно въздействие върху организма: успокоява и тонизира едновременно. Нейната наситеност с антиоксиданти съдейства за укрепване на имунитета. Тя съдържа в големи количества специфичните катехини, които поддържат имунните клетки и им помагат да свързват токсините, свободните радикали. Тези вещества също така помагат на тялото бързо да идентифицира вируси и бактерии и намаляват нивото на вирусния товар. Вторият компонент в коментираната напитка, който оказва ефект върху имунитета, са танините.

Процесите на детоксикация в човешкото тяло са много деликатни. Ако тялото не получава достатъчно „инструменти“ за свързване на токсините, възстановяване на чернодробните клетки и стимулиране на жлъчния поток, то започва да ги натрупва в своите „депа". Но с помощта на коментираната полезна напитка тези процеси се активизират. Също така тя съдейства за нормализиране на метаболитните процеси.

Метаболизмът отразява колко бързо, ефективно и правилно тялото усвоява хранителните и полезните вещества от храната. Когато системата за детоксикация на организма не функционира нормално, основният дефицит на микроелементи и витамини не се коригира и метаболитната функция не може да протече адекватно. А стойността и ползата от консумацията на напитката от чаени листа се крие именно в това, че чрез въздействие върху други системи тя облекчава допълнителния стрес върху тялото. В резултат на това токсините се изхвърлят по-бързо и не се натрупват в организма.

Още: Ендокринолог разкри необичаен симптом на диабет

Важно: Информацията е предоставена за справочни цели. Консултирайте се със специалист относно противопоказанията и страничните ефекти и в никакъв случай не се самолекувайте. При първи признаци на заболяване се консултирайте с лекар.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Какво ще се случи с тялото ви, ако всеки ден пиете вода с щипка сол

Това е най-добрият плод за храносмилането

Люляк - лечебните свойства, за които не предполагате

Може ли да се ядат яйца с хляб на закуска

Зелен чай - помага ли за отслабване

Независимо от възрастта, това са най-добрите витамини за всяка жена

8 изпитани домашни средства при болки в коленете

Първият признак за рак на гърдата не винаги е бучка: Ето за какво трябва да следите

Следете за тези ранни признаци на заболяване на кръвта

Витамини за сърцето: 6 начина да си ги набавите чрез храната

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com