Довиждане на високото кръвно - тези елементарни трикове вършат чудеса

8272
Довиждане на високото кръвно - тези елементарни трикове вършат чудеса

Повишеното кръвно налягане не във всеки случай манифестира симптомите си. И обикновено си нямаме ни най-малка идея, че сме поставени на изпитание от него. Сред нас има хора, които реагират бурно към повишаването му и стават жертви на много болезнени усещания. Но е документирано, че преобладаващата част могат да не осъзнаят години наред, че страдат от него. Медицинските лица редовно ни увещават да го държим под око внимателно, но в ежедневието общо взето не се получава по този начин - ако се чувстваш във форма, не ти хрумва, че страдаш от проблем със здравословното състояние. 

Да си с високо кръвно обаче въпреки всичко не е доживотна присъда.Повечето причини за хипертония идват от ситуации, които всеки изпитва в начина си на живот. Лошите фактори са по-високо тегло, понижена физическа активност, вредна за здравето диета, кутия и отгоре цигари на ден, ежедневни прекалявания с алкохола, по-високи нива на стреса, диабет, сбор от няколко хронични заболявания и фамилна генетична обремененост. Общо взето като се надрасне 44 годишна възраст да започнете да се самонаблюдавате значително по-внимателно. 

Има редовни хипертоници, за които е много важно да поглъщат предписани от медицински лица  хапчета. Обаче повечето от хората са от вида, които правят кризи не толкова често. Без значение от кои сте обаче е уместно да имате представа кои са скритите полезни неща, които ще ви дадат предимство да понижите кръвното за кратък период. И то вкъщи. Тези хитрини не решават проблема с медицинската работа, но могат да се окажат от полза в най-напечения миг. Важно е впрочем да ги направите част от ежедневието си, понеже те са изключително полезни при голям брой здравни беди.

 Опитайте това

Канелата ,тази невероятно подправка, е  чудесна и приятна както като аромат, така и като нещо за небцето. Подправката включва неизмеримо полезни за физическото ви състояние целебни качества. Понижава напрежението върху нервите и доказано има благоприятстващ кръвното налягане. Ето нещо бързо и ефективно. Налейте малко вода в чаша с кисело мляко и изсипете малко повече от половин чаена лъжичка канела. Добре е за вкус да прибавите лъжичка мед. Тази благоуханна смес има ефект светкавично.

• Природният лек - повече чесън

В народната медицина, чесънът е популярен с толкова много преимущества, че ако го превърнете в титуляр от храната ви, ще ликвидирате високото кръвно. Чесънът е познат като един от най-добре приложимите природни антибиотици. Тушира високото кръвно, справя се чудесно с лошия холестерол. Ако не ви се поглъща под формата на скилидка, приемайте го под формата на малка лъжичка чесън на прах. Отново има ефект. Непременно обаче го приемайте суров. 

• Една хитрост

Съществува един важен трик, който бихте могли да прибавите към съкровищницата. Директно трябва да сложите палец и среден пръст върху мястото зад меката част на вашето ухо. После приплъзнете пръсти надолу към ключицата. Това нещо се прави 7-8 пъти за всяко ухо. Още една важна точка е разположена на 0,5 см от меката час на ухото в посока към носа. Точно там е хубаво да проведете разтриване. 

• Чай от хибискус

Ако съществува билка, която да е изключителен дар в битката против високото кръвно налягане, това непременно е хубавата отвара от каркаде. Това е един от изключителните природни прийоми за сваляне на вашето кръвно. И всъщност, има още сериозен списък от полезни свойства. Поради начина, по който влияе на нервите, поема функцията и на антидепресант. Освен това подсилва имунната защита, понеже носи в себе си най-големите нива на витамин Ц от всички чайове. Изобилства също на желязо и действа чудесно за подсилване на хемоглобина. Разбрано е, че има ефект и при излязло извън нормите тегло. 

• Правилното дишане

Едва ли е съвпадение това, че когато сме с повишен стрес, ние въздишаме. Затова в началото се опитайте да се отпуснете повече. Сложете на очите си с кърпа, за да редуцирате външните стимули. Поемете въздух с корема. За да се получи добре бихте могли да поставите ръка на стомаха си и да усетите как той се повдига нагоре. Поемайте въздух близо 3-4 секунди. А после като издишате, задръжте в този долен праг за още четири секунди. И повтаряйте техниката. Дишайте по този начин в рамките на 4-5 минути, а може и повече. Така се оказва ефект на притока на кръв към повечето тъкани на тялото, а високото кръвно намалява. 

• Изстудяване на ръцете

Тук са популярни два варианта, които да въведете в арсенала си. Първият е да поставите дланите си върху течаща студена вода на мивката. Не мърдайте така за две-три минути и може да забележите благоприятен ефект. Другата уместна тактика е да притиснете хладка кърпа на тила. Задължително обаче - не трябва водата да е от ледено естество, достатъчно е да бъде хладка. 

• Ментата е винаги добре дошла

Ментовият чай е биле за психиката, сърцето и за повишеното кръвно налягане. Той винаги може да редуцира кръвното и благодарение на ролята му да преживеете кардинално облекчение.

• Облекчение от спешен масаж

Ако в непосредствена близост до вас има някой, се помолете да ви напражи хубав масаж. Ключовите места са местата на тила. Супер важене е и масажът на раменете, който да се приплъзва надолу към лопатките. 

• Целебна отвара

Дойде време и за нещо особено полезно - мляко и коприва. Приготвя се по този начин - като заливаме две лъжици сухи листа от коприва с сто-двеста милилитра прясно мляко. Поставяме на котлона и гледаме да стигне до кипеж, а после премахваме от огъня. Разбира се, дайте му време да изстине. Приемаме по една чаша от този лечебен микс при повишено кръвно налягане.

Добрите навици

Всичко предложено досега върши перфектна работа в изненадващите ситуации. Обаче, ако сте си поставили за цел наистина да сложите край на високото кръвно, да разгледате този класически списък с мерки с 10 важни неща. Ако ги включите в ежедневието ви правилно, повече няма да сте подложени на мъките от високото кръвно. 

- Намалете излишното тегло. Всеки килограм отслабване ще е ход напред в сражението с високото кръвно. 

- Започвайте деня с упражнения редовно. Чести разходки, леко потичване, каране на колело, час-два плуване в басейн, танците също са много полезни. Намерете време за поне 15-20 минути на ден за тези спортни занимания. 

- Време е за полезни храни. Много повече зеленчуци, плодове, зърнени храни. Сериозно се вгледайте в диетата си, научете кое ви прави проблеми и го заличете от храненето си. 

- Занижете солта. Което значи и да ходите по-малко в заведения и топли кухни, защото на тези места храната редовно е пресолена. Разчитайте повече на печката у дома. 

- Няма защо да спестяваме факта, че, пациентите, които са жертви на високо кръвно, приемат алкохол над необходимото. Таванът всъщност е само бира на ден или чаша вино. Ако се качита над тази доза е почти сигурно, че ще стигнете до високо кръвно. Така е и за цигарите - повече от 3-5 дневно ще ви водят до проблеми с кръвното. 

- Непрекъснатият стрес е един от най-допринасяващите фактори. Направете всичко възможно да го намалите и да намирате лично време за вас самите, за да сте по-малко напрегнати. 

 

Не забравяйте тези съвети! Те не са заместител на лекарска консултация. Но са полезни и нещо, което може да ви помогне. Надяваме се да сме ви били полезни! 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com