Етерични масла за работещите от дома

1967
Етерични масла за работещите от дома
Снимка: iStock/Guliver

Докато ароматерапията е универсално средство за справяне с най-различни проблеми, не може да се отрече, че нуждите на всеки човек са различни. Ако един често се нуждае от успокоение, то за друг може да е нужна стимулация за да се справя по-добре с ежедневните си ангажименти.

Добрата новина е, че богатствата от етерични масла е толкова голямо, че на практика всеки от нас може да открие нещо, което да ни помогне да се балансираме според личните си характеристики.

Ефикасни за тези, които работят у дома

Така например, хората, които покрай пандемията трябваше да останат на работа от дома, в много случаи продължиха да работят от жилищата си за дълго. Това наложи необходимостта да се създаде подходяща работна среда.

Има някои етерични масла, които са особено подходящи за хората, които са превърнали една част от дневната си в офис и розмаринът е един от тези продукти. Счита се, че етеричното масло от розмарин ще ви помогне да останете фокусирани, намалявайки риска от разсейване и загуба на концентрация.

Друг популярен тип етерично масло, което е полезно за да направи домашния ви офис по-продуктивен е жасминът. Той е известен с това, че прави хората спокойни и релаксирани, но в същото време дава на ума яснота, бодрост и възможност да взима по-правили решения.

Други подходящи за работа от вкъщи етерични масла са цитрусовите аромати и ментата. Общото между тях е, че леко стимулират работата на мозъка, но без това да е прекалено. Така ще сте по-продуктивни и със сигурност ще можете да свършите повече работа за по-кратко време.

Кой е най-удобният начин да ползваме етерично масло

Няма спор, че етеричните насла са изключително благоуханни, но как можем да накараме този аромат да се стели и носи из въздуха? Няма как да оставим шишенцето някъде и да чакаме то да изпълни с аромата си цялото жилище.

Според специалисти, най-добрият начин е ползването на дифузер, като този метод е по-ефикасен дори и от клаическата ароматерапия. Дифузерите работят автоматично и на опреелен период от време ще изхвърлят във въздуха примесено с водна пара малко количество етерично масло (разгледайте предложенията на Pranarom.bg).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

10+ МАЛКИ ТАЙНИ да свалим кръвното у дома БЕЗ ХАПЧЕТА

3 съставки, които ще направят почти всяко ястие полезно за сърцето

При какви заболявания НЕ трябва да се яде кашкавал

Тормоз от магнитни бури - Тактиките да се справите с тях

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com