Ето как да се справите с ДЕПРЕСИЯТА без лекарствени препарати

13599
Снимки: iStock/Guliver

В динамичните и пълни с напрежение дни, както и нестихващата пандемична обстановка, е съвсем възможно човек да изпада в депресивни състояния, да развива паник атаки и да бърнаут-ва. Поради липса на време обаче много хора решават, че могат да потушат този проблем с медикаменти, докато всъщност депресията е напълно лечима и без намесата на лекарствени продукти. Нужно е промяната да започне от психическатави нагласа, след което да настъпят и сериозни промени в начина ви на живот. Ето няколко съвета от нас относно това как можете по естествен начин да спомогнете за излекуване на депресията:

Набавяйте си необходимия сън 

Сънят е изключително важен както за правилното функциониране на организма ви, така и за психическото ви състояние. При недостига на сън тялото ви започва да реагира по различен начин, като понижава имунитета, настъпват промени в настроенията и т.н. Изградете си рутина – заспивайте и ставайте по едно и също време, не използвайте мобилни устройства поне час преди сън, избягвайте негативните мисли и др.

Какво депресира всяка зодия

Може да не знаете, но в повечето случаи това е нещо, свързано със зодиакалния знак, към който принадлежите. Овен Чувствате се притесн...

Намалете приема на кофеин през деня

Напитки като кафе, чай, енергийни напитки, и храни като шоколад съдържат значително количество кофеин, което е добре да се намали във втората част на деня, за да не нарушите ритъма на съня си, а от него да последват и други негативни реакции.

Набавяйте си витамин Д

Освен от слънчевата светлина, в по-студените месеци може да си набавяте витамин Д и чрез хранителни добавки, както и може да увеличите храните, богати на витамин Д в менюто си. Липсата на витамин Д пряко влияе върху настроението и се свързва с депресивните състояния.

Обърнете се към природата

Бела Хадид победи порока - спря алкохола

Топмоделът Бела Хадид призна, че честата загуба на самоконтрол я е накарала да спре да пие преди шест месеца. "Пила съм доста. Обичах ...

Леките признаци на депресия могат да бъдат потушени с билки от народната медицина – чайове и отвари с жълт кантарион, мента, глог, валериан, както и добавки с омега-3 спомагат за повишаване на настроението.

Медитирайте

Медитацията е сред най-известните методи за релаксация, отпускане и успокоение. Тя има много ползи за здравето и тялото ни, като едни от тях са именно избистряне на ума и понижаване нивата на стрес. Намерете си тихо и спокойно място, където може да се отпуснете без да ви притесняват, седнете и затворете очите си. Започнете да дишата нормално и се фокусирайте върху начина, по който се чувства тялото ви. Ако мислите ви се насочат към друга тема – отново се фокусирайте върху дишането си и не позволявайте да нахлуят в ума ви.

Спортувайте

Както медитацията, така и всеки спорт би ви помогнал да редуцирате нивата на стрес, като тук има и допълнителни ползи – укрепване на организма, топене на мазнини и др. Половин час тренировки дневно са достатъчни, а ефектът ще е още по-голям, ако ги провеждате на открито под въздействието на слънчевите лъчи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Какво ще се случи с тялото ви, ако всеки ден пиете вода с щипка сол

Това е най-добрият плод за храносмилането

Люляк - лечебните свойства, за които не предполагате

Може ли да се ядат яйца с хляб на закуска

Зелен чай - помага ли за отслабване

Независимо от възрастта, това са най-добрите витамини за всяка жена

8 изпитани домашни средства при болки в коленете

Първият признак за рак на гърдата не винаги е бучка: Ето за какво трябва да следите

Следете за тези ранни признаци на заболяване на кръвта

Витамини за сърцето: 6 начина да си ги набавите чрез храната

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com