Ето защо добавям лъжичка канела към чая

15124
Ето защо добавям лъжичка канела към чая
Снимка: iStock/Guliver

Канелата е подправка, направена от изсушена кора на вечнозелено дърво от рода Канела от семейство Лаврови. Съдържа полезни вещества като калий, калций, желязо, магнезий, фосфор, цинк, витамини В, С, А, РР, танини, етерични масла и фибри.

Доказано е, че канелата намалява вероятността от появата на рак в дебелото черво и шийката на матката. Тя също така помага в борбата със симптомите на диабет, болестта на Паркинсон, възпаление и кариес на зъбите, подобрява способността за учене (влияе върху концентрацията, укрепва зрението) и намалява навика да ядете сладки храни.

Ето защо определено трябва да включите канела в диетата си:

1. Канелата е отличен антиоксидант

Нещо повече, подобрява способността на организма да абсорбира антиоксиданти от други храни, като по този начин укрепва и мобилизира имунната система.

2. Канелата е много полезна за хора с диабет тип 2

Само 0,5 чаена лъжичка на ден ще помогне за намаляване на кръвната захар.

3. Канелата подобрява храносмилането

В китайската медицина канелата отдавна се използва като лек за подуване на корема, гадене и диария. За това помагат манганът, етеричните масла, целулозата (фибрите) и калцият, които се намират в канелата. Канелата се използва интензивно в индийската кухня

4. Канелата понижава холестерола в кръвта

Ето защо здравните работници препоръчват да се използва канела като превантивна мярка за сърдечно-съдови заболявания и захарен диабет.

5. Канелата насърчава загубата на тегло

10 причини да ядете мед и канела всеки ден

Медът е една от най-висококачествените храни. Той не се разваля. Има висока хранителна стойност и е перфектен имуностимулатор. Държи бо...

Канелата подобрява и ускорява усвояването на глюкозата от организма, а също така съдържа фибри, благодарение на които се подобрява функционирането на храносмилателната система. Добавете чаена лъжичка канела към чаша мляко или чай и изпийте на гладно. Канелата не само ще възнагради тялото ви с полезни вещества, но и ще го засити, което ще доведе до по-малко желание за ядене и по-бързо отслабване.

6. Канелата помага да се противопоставим на желанието да ядем сладкиши

Тази подправка понижава нивата на кръвната захар и забавя усещането за изпразване в стомаха, поради което захарта „скача“ по-малко след хранене. Именно поради скока на захарта искаме да ядем нещо сладко.

Добавете канела вместо захар към чай, кафе, зърнени храни, месни ястия и тялото ви ще каже БЛАГОДАРЯ!

5 необичайни приложения за канела:

Напитката за отслабване с канела, която се превърна в истински хит

Водата с канела се превърна в същински хит в интернет пространството. Този витаминозен коктейл топи излишните мазнини от проблемните об...

1. Канелата предпазва храната от бактерии, дори ако храната е била приготвена преди няколко дни. Затова поръсете съдовете с канела и яжте без вреда за стомаха.

2. Канелата действа успокоително, поради което е много полезна за хора, изправени пред стресови ситуации. Изследванията показват, че миризмата на канела може да ви помогне да се отпуснете.

3. Използвайте канелата като лек срещу акне и пъпки. Ако акнето е резултат от стрес, пригответе маска с канела и мед и прилагайте веднъж на ден, за 10-15 минути. Канелата има антисептични свойства, поради което заедно с мед намалява възпалението.

4. Канелата е идеално средство срещу лош дъх. Залейте с вряща вода няколко пръчки канела, изчакайте, докато течността се охлади и изплакнете устата си.

5. Канелата е отлично лекарство за мравки. Ако в дома ви има мравки, поръсете с канела пътеките за мравки и те скоро ще изчезнат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com