Как БЕЗ ХАПЧЕТА да свалим високото кръвно веднага

17758
Как БЕЗ ХАПЧЕТА да свалим високото кръвно веднага

Повишеното кръвно налягане не във всеки случай манифестира симптомите си. И обичайно си нямаме ни най-малка идея, че си имаме вземане-даване с него. Сред нас има хора, които усещат силна реакция към повишаването му и стават жертви на много притеснителни усещания. Но е документирано, че по-голямата част могат да не научат години наред, че страдат от него. Медицинските лица обичайно ни увещават да го държим под око внимателно, но в реалността общо взето не се получава по този начин - обикновено като се чувстваш във форма, не не може да ти дойде на ума, че би могъл да имаш проблем със физическото здраве. 

Да пострадаш от високо кръвно обаче рядко е доживотна присъда.Повечето причини за развиване на хипертония идват от ситуации, които всеки забелязва в начина си на живот. Често срещаните фактори са по-високо тегло, уседнала физическа активност, изпълнена с лоша храна диета, непрекъснато пушене, битови навици с алкохола, нервно напрежение, диабет, сбор от няколко хронични заболявания и в някои случаи генетична обремененост. Задължително е като се мине 42 годишна възраст да започнете да се следите значително по-внимателно. 

Има редовни хипертоници, за които е ключово да поглъщат предписани  хапчета. Обаче повечето от хората са от типа, които имат този проблем не толкова често. Сред които и да сте обаче е препоръчително да разбирате кои са скритите чалъми, които ще ви асистират да редуцирате нивото на кръвното за недълго време. И то в стаята. Тези малки тайни не са заместител на докторската работа, но могат изключително нужни в най-напечения етап. Важно е впрочем да ги направите част от ежедневието си, понеже те са изключително полезни при сериозен набор здравни беди.

 Айрянът с канела е класика

Канелата ,тази невероятно подправка, е  въздействаща и приятна както като вкусови данни, така и като мирис. Подправката изобилства от невероятно полезни за организма лечебни качества. Помага солидно за нервите и определено благоприятства кръвното налягане. Ето нещо бързо и ефективно. Сложете малко вода в чаша с кисело мляко и изсипете около половин чаена лъжичка канела. За да стане съвсем хубаво сложете и лъжичка мед. Подобна освежаваща напитка работи почти веднага.

• Чесънът е натурален лек

В домашната медицина, чесънът изобилства от толкова много предимства, че ако го превърнете в интегрална част от храната ви, ще ликвидирате високото кръвно. Чесънът е познат като един от най-добре приложимите природни антибиотици. Сваля високото кръвно, слага край на лошия холестерол. Ако не ви се поглъща под формата на скилидка, приемайте го под формата на малка лъжичка чесън на прах. Отново има ефект. При всеки случай обаче е хубаво да е суров. 

• Моментална помощ

Съществува един любопитен трик, който е добре да изпробвате. Директно трябва да сложите палец и среден пръст върху мястото зад меката част на вашето ухо. После упражнете натиск надолу към ключицата. Това действие се прави 7-8 пъти за всяко ухо. Още една важна точка е ситуирана на 0,5 см от меката час на ухото в посока към носа. На това място бихте могли да проведете разтриване. 

• Да си направим чай от каркаде

Ако съществува билка, която да е тотален помощник в битката против високото кръвно налягане, това със сигурност е хубавата отвара от каркаде. Това е един от изумителните домашни прийоми за сваляне на вашето кръвно. И всъщност, има още куп полезни свойства. Поради начина, по който влияе на нервите, има и ролята на антидепресант. Знае се, че подсилва имунната защита, понеже носи в себе си най-големите нива на витамин Ц от всички чайове. Изобилства също на желязо и има доказан ефект върху хемоглобина. Разбрано е, че има ефект и при превишило допустимия максимум тегло. 

• Техника за дишане

Едва ли е съвпадение това, че когато сме с повишен стрес, ние обикновено въздишаме. Затова в началото се опитайте да се отпуснете повече. Поставете на очите си с кърпа, за да редуцирате външните стимули. Поемете въздух с корема. За да се получи добре бихте могли да поставите ръка на стомаха си и да усетите как той се повдига нагоре. Поемайте въздух за около 3-4 секунди. А после като издишате, задръжте на това ниско ниво за нови четири секунди. И го повтаряйте непрекъснато. Ще са ви необходими 5-8 минути, а може и повече. С подобен метод се засилва притока на кръв към по-голямата част тъкани на тялото, а високото кръвно намалява. 

• Студен компрес на тила

Тук са от полза два варианта, които да утилизирате в битката с кръвното. Първият е да поставите дланите си върху течаща студена вода на мивката. Стойте така за две-три минути и може да забележите добър ефект. Другата често препоръчвана тактика е да поставите хладка кърпа на тила. Трябва да сте наясно обаче - не трябва водата да е супер студена, достатъчно е да бъде хладка. 

• Пийте и този чай

Ментовият чай е биле за нервите, сърцето и за повишеното кръвно налягане. Той винаги може да редуцира кръвното и благодарение на ролята му да преживеете търсенето облекчение.

• Един лесен масаж

Ако някъде около вас има някой, се помолете да ви напражи хубав масаж. Ключовите места са местата на тила. От първостепенна важност е и масажът на раменете, който да се движи надолу към лопатките. 

• Целебна отвара

Забравихме да кажем нещо особено полезно - мляко и коприва. Приготвя се по този начин - като заливаме две супени лъжици сухи листа от коприва с една или две прясно мляко. Поставяме на котлона и гледаме да стигне до кипеж, а после премахваме от огъня. Разбира се, дайте му време да изстине. Приемаме по една чаша от природосъобразния лек при повишено кръвно налягане.

Борбата с високото кръвно продължава така

Всичко събрано до този момент върши голяма работа в изненадващите ситуации. В случай, че сте си поставили за цел наистина да сложите край на високото кръвно, да вкарате в употреба този класически списък с мерки с 10 важни неща. Ако ги добавите във всекидневието си умно и правилно, повече няма да сте подложени на мъките от високото кръвно. 

- Намалете излишното тегло. Всеки успешен цикъл по изгаряне на мазнини ще ще ви даде ключово предимство в сражението с високото кръвно. 

- Започвайте деня с упражнения редовно. Чести разходки, малко бягане за здраве, каране на колело, час-два плуване в басейн, танците също са много полезни. Отдайте се поне 15-30 минути на ден за тези спортни занимания. 

- Консумирайте полезни храни. Обилно приемане на зеленчуци, плодове, зърнени храни. Фундаментално се вгледайте в диетата си, научете кое ви ви прави уязвими и го изрежете от храненето си. 

- Редуцирайте солта. Което значи и да ходите по-малко в заведения и топли кухни, защото на тези места храната най-често е пресолена. Хапвайте вкъщи. 

- Статистиката е показала, че, пациентите, които имат високо кръвно, приемат алкохол над необходимото. Таванът всъщност е само бира на ден или 200 мл. 150-200 мл. вино. Ако надвишите тази доза е съвсем очаквано да стигнете до високо кръвно. Правилото важи и за цигарите - повече от 3-5 дневно ще ви водят до проблеми с кръвното. 

- Всекидневеният стрес е един от най-допринасяващите фактори. Постарайте се да го намалите и да отделяте време за вас самите, за да сте по-малко напрегнати. 

 

Послушайте тези съвети! Те не са заместител на лекарска консултация. Но са много важни и всичко това може да ви помогне. Надяваме се да сме ви били полезни! 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com