Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лекар: Това е най-добрият начин за "рестарт" на тялото само за 2 седмици

09 февруари 2024, 15:57 часа

Австралийският диетолог Джесика Сапел обяснява как можете да „рестартирате“ тялото си за 14 дни, съобщава изданието Daily Mail.

Рестарт на тялото за 2 седмици

Специалистът препоръчва да промените диетата си за 14 дни: да добавите към менюто си повече плодове и билки, пилешко и яйца, билки и подправки, боб. Диетологът също така подчерта, че трябва да ядете сьомга и бяла риба два до три пъти седмично. Препоръките на лекаря включват консумация на бейби спанак, броколи, краставици или грах с всяко хранене. Можете да добавите към менюто кафяв ориз, киноа, овесени ядки без глутен, картофи, сладки картофи, цвекло, тиква и пащърнак.

Панкреаса - за какво служи в нашия организъм

Диетологът съветва обикновеното мляко да се замени с бадемово, да се готви със зехтин и храната да се подправя с лимонов сок, дижонска горчица, тахан и соев сос тамари. За двуседмичния „детокс“ тя призовава да се откажете напълно от алкохола, а в най-добрия случай и от кафето. Но все пак, ако не можете да се откажете от кофеиновата напитка, специалистът съветва да се пие по една чаша чай или кафе преди 11 часа. Можете да замените любимите си напитки с лате от куркума и чай от корен от глухарче. Диетологът смята за задължително и избягването на захар, подсладители, сладкиши, газирани напитки и червено месо. Джесика Сапел силно препоръчва да пиете поне два литра вода на ден, както и билкови чайове и кокосова вода, когато е възможно. Според лекаря поне 20 минути всеки ден трябва да се отделят на спорт. Тя насърчава фокусирането върху тренировките за изчистване на ума.

“Можете да изберете любимия си вид активност, но имайте предвид, че кардио тренировките помагат да отслабнете, а силовите изграждат мускули”, споделя диетологът.

Специалистът е уверен, че ако следвате изброените препоръки, можете да почувствате прилив на енергия в рамките на две седмици. Сънят също ще се нормализира, безпокойството и възбудата ще изчезнат, диетата ви ще се балансира и тялото ви ще ви благодари.

Относно ползата от яденето на риба, според Американската кардиологична асоциация е най-добре да включите тази храна в диетата си поне два пъти седмично. Особено ако е сьомга, сардини или езерна пъстърва. От своя страна, според препоръките на Световната здравна организация, трябва да ядете поне три порции риба на седмица (Една порция е 100 грама филе без кожа и кости.)

Ако на тялото ви му липсва сол - това са първите симптоми

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес