Малки трикчета за плосък корем

20804
Малки трикчета за плосък корем
Снимка: iStock/Guliver

Мечтаете си за плосък корем, без да се налага да ходите до фитнеса? Искате като отидете на плажа и се съблечете по бански, да оберете всичките погледи на мъжете? Добрата новина е, че тази мечта в никакъв случай не е толкова непостижима. 

Днес ще ви предложим някой сравнително лесни за изпълнение трикове, с които е напълно възможно да имате хубав и стегнат корем, и въобще секси фигура като цяло.

1. Правете любов!

Често мазнините в корема са признак от излишък на инсулин и кортизол. Двата хормона стимулират отделянето си взаимно, когато са под влияние на стрес. Сексуалната активност освен че гори калории, отприщва и производството на антистрес хормони. Вие ще започнете да се чувствате физически по-добре, в резултат на това повишаване.

2. Изкачвайте стълби!

Когато тичате нагоре-надолу по стълбите, също помагате за вашето вталяване. Опитайте да тичате интензивно или поне да изкачвате по-бързо стълбите /доколкото ви е възможно/, като същевременно с това отпускате и свивате мускулите в долната част на корема. Ако повтаряте това упражнение няколко пъти през деня, ще подобрите окисляването на тъканите. Може да вървите допълнително пеш поне 30 мин, което ще спомогне за по-добри резултати.

3. Важна е вечерята!

Приемането на всякакви въглехидрати на вечеря е абсолютно забранено. Никакви плодове и продукти, съдържащи нишесте. Не трябва да хапвате нищо сладко, дори мед в чая. Предимно вечеряйте риба, като пъстърва, скумрия, сьомга, която да е гарнирана със зеленчукова супа или зеленчуци на пара. Препоръчителни зеленчуци са аспержи, брюкселско зеле, броколи, чушки и жълт фасул, които имат съдържание на витамин А, С и К, както и калций, фолиева киселина, бета каротин, магнезий и фибри.

4. Масло от босилек

Етеричното масло от босилек ефективно противодейства при подуване на корема след хранене. Това масло може да приемате преди самото хранене, като сложите две капки от него върху малко парченце хляб и го изядете. Правете това в продължителност от 10 дни и сами ще се убедите, как това чудесно средство няма да позволи разкопчаването на панталона ви, дори и след като сте преяли. 

5. Пийте много вода

Учените са на мнение, че редовното пиене на вода през целия ден, ще направи вашия метаболизъм по-активен. Освен това, помага на тялото за по-лесно отделяне на токсините и подобрява здравето като цяло. Опитвайте се да изпивате поне 8 чаши дневно и се старайте винаги с вас да си носите бутилка с вода.

6. Намалете консумацията на алкохол

Приемането на повече алкохол, води до натрупване около талията на мазнини. тук нямаме в предвид пълното ограничаване, а да консумирате алкохол в умерени количества. Виното, бирата, спиртните напитки и коктейлите са изключително много калорични. Но въпреки това бирата и виното са позволени, но без да прекалявате. 

Диетолог: Това са храните, които свалят мазнините от корема

Лекарят и телевизионен водещ Александър Мясников обясни как да се отървете от мазнините по корема. Той разказа за това в ефира на телев...

7. Правете упражнения за талията

Това е най-добрият начин за тънка талия. Когато оформите мускулатурата на корема, освен желаното вталяване, вие ще имате плоско коремче. Лицевите опори са най-подходящи за това. Застанете в тази поза /за лицева опора/, стегнете долната част на малкия таз, глътнете корема, свийте лактите и се опитайте да останете в тази позиция в продължение на 20 сек. Повтаряйте упражнението 5 пъти дневно и в продължение на 3 месеца.

В заключение:

Ако искате да постигнете успешна борба с мазнините натрупани около корема, е от изключителна важност да сте постоянни, търпеливи и упорити. С помощта на изброените трикове, но и вашата воля ще разберете, че за да имате стегнат и плосък корем, е една напълно постижима цел.

Това е от нас, останалото - от вас!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com