На Запад - поколението Z пие по-малко, но пуши канабис повече

2204
На Запад - поколението Z пие по-малко, но пуши канабис повече
Снимка: iStock/Guliver

Консумацията на алкохол сред 16-25-годишните намалява, което превръща Gen-Z, съкратено от Generation Z, в първото поколение на Запад, което открива ползите от трезвеността много по-рано от предишните поколения.

Тези, които попадат във възрастовата категория "Поколение Z", обикновено са родените между 1996 и 2009 г. Предишната група са "милениумите", които включва родените между 1980 и 1995 г. Въпреки че тези възрастови категории са относителни, те могат да бъдат полезен инструмент за оценка на тенденциите в консумацията на алкохол сред младите хора.

Години наред консумацията на алкохол сред младите хора се смяташе за прекомерна и дори опасна, но тази епоха може би вече е отминала с появата на поколението Z. Това е поколение, известно с прогресивните си ценности, както и с по-самотните си натури, включително и с по-малката "необходимост" от алкохол.

Знаете ли кой алкохол не дразни стомаха?

Употребата на алкохолни напитки има изключително отрицателен ефект въобще върху цялостния стомашно-чревен тракт. Особено е опасен алкох...

Алкохолът не е необходим за купон

Няколко проучвания сочат, че консумацията на алкохол при поколението Z намалява, пише БГНЕС. В Обединеното кралство благотворителна организация, наречена Drinkware, показа, че младите хора пият по-малко от другите поколения, като 26 % от това поколение избират да се въздържат от алкохол.

През 2018 г. доклад на Berenberg Research разкри, че интересът на младите хора към бирата е намалял, като вместо това те избират джин или водка. Освен това представителите на поколението Z пият с 20% по-малко от милениумите на тяхната възраст.

Няколко причини обясняват това явление. Младите хора пият по-малко алкохол от възрастните по здравословни причини, но Барбара Елън от The Guardian изтъква и други аргументи. "Те са по-умни, по-зрели, по-малко потиснати от предишните поколения", пише тя. Наистина, поколението Z е първото поколение, родено с интернет, и е поколението с най-голям дял от своята кохорта, което е постъпило в университет.

КАТ установява, че все повече млади шофират след употреба на упойващи вещества

Нарастват случаите на хора, хванати да шофират след употреба на алкохол и наркотици. Статистиката представи директорът на Столичния КАТ...

Елън повдига и въпроса за безопасността на жените във връзка с отказа от алкохол. "Трезвите жени могат да се чувстват по-сигурни и по-малко уязвими за хищници".

По-малко алкохол, но повече канабис

Въпреки, че консумацията на алкохол може да намалее за почти една четвърт от поколението Z в Обединеното кралство, това е поколение, което е по-склонно да се обърне към други субстанции, особено към канабиса.

Според проучване на Technomic, в САЩ, където канабисът за развлечение е законен, 65% от Z-тата пушат марихуана и 51% пият напитки, съдържащи канабис.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Кои чайове ще ви помогнат в борбата с напълняване

Кои чайове са изключително полезни за здраво сърце

Кои са най-полезните чайове за черния дроб

5-те най-лоши закуски за здравето

Билката, която е полезна при почти всяка болест

Защо не е полезно да се ядат само плодове?

Плодовете, които НЕ трябва да се ядат след 50 години

Листата и цветовете на този плод са полезни за простатата - берете ги през пролетта

Над каква дневна доза кофеин не е добре да преминаваме?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com