Погрижете се за разширените вени

16365
Погрижете се за разширените вени

Хроничната венозна болест, по-позната като разширени вени, започва в сравнително ранна възраст. Засяга около 50% от населението, като предпочита нежния пол.

За съжаление заболяването често остава недиагностицирано и нелекувано, което може да има сериозни последици.

Къпем ли се прекалено често?

Общоприетите норми за хигиена подкрепят твърдението, че колкото по-често се къпеш, толкова си по-чист. Насапунисването със здравословн...

Какво представляват разширените вени

За разлика от артериите венозните стени нямат собствени мускулни влакна. Движението на кръвта в тях се дължи на венозните клапи и на съкращението на околните мускули. Затова, когато ходим, ние подпомагаме движението на кръвта във вените. Когато обаче стоим продължително време, кръвта забавя движението си и се задържа в най-ниската част на тялото ни. След известно време повишеното налягане причинява отпускане на венозните стени и се нарушава дейността на венозните клапи. Вследствие на тяхното увреждане част от изпомпаната кръв се връща обратно в долните крайници, развива се венозна хипертония и се стига до разширяване на вените.

В този стадий все още не се забелязват трайно разширени венозни съдове, поради което рядко се обръща внимание на ранните симптоми, които са:

* лесна уморяемост,

* тежест,

Да си направим натурален дезодорант

Най-евтиният и най-лесният начин да се сведе до минимум излагането на кожата на алуминий и други химикали е с помощта на домашно пригот...

* болка,/*8

* подути глезени в края на деня,

* зачервяване,

* мравучкане,

* схващане през нощта.

Домашни рецепти при слънчево изгаряне

Хората боготворят слънцето от хилядолетия, но едва отскоро (има-няма век) изразяват почитта си като се препичат под жарките му лъчи. Н...

Какво се случва след години

Венозните стени се отпускат под натиска на все по-голямото количество кръв и тя започва да преминава от вените към тъканите вместо обратно. Краката се подуват и започват да болят. Появяват се външни изменения на съдовете под формата на „звездички” и разширени вени. Кожата в областта на глезените става суха и чувствителна на травми.

Разширените вени не бива да се пренебрегват, рано или късно те водят до проблеми, които не са само от естетичен характер – флебит, тромбоза, екземи и язви.

Източник: health.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com