Вижте какво може да ви се случи, ако прекалите с електронните цигари

31890
Вижте какво може да ви се случи, ако прекалите с електронните цигари
Снимка: Getty Images

Електронните цигари предизвикват същата зависимост, както и традиционните. До този извод са стигнали учени от Калифорнийския университет в Сан Франциско.

Mричината е, че в електронните цигари се съдържа течен никотин, който поражда най-мощното привикване. Изводът е направен, след като по време на друго изследване учените открили, че постепенното снижаване на количеството никотин в цигарите не помага за тяхното отказване. Едва един от 136 пушачи успял да откаже цигарите с тази тактика за една година.

Електронните цигари тласкат към наркотици?

Електронните цигари, предназначени да помагат на хората да се откажат от пушенето, могат да служат като "мост" към пристрастяването к...

Електронните цигари често се разглеждат като алтернатива на традиционните. Те не изгарят тютюн, а нагряват и изпаряват течност, съдържаща никотин и други аромати.

В хода на изследването учените решили да определят нивото на никотин в тази течност и да изяснят неговия тип. От трите вида никотин изследователите открили в течностите за електронни цигари най-силната форма – така наречения чист никотин, който много лесно се усвоява от организма.

Което е още по-важно – изследователите са изяснили, че никотинът в електронните цигари често не съвпада с посоченото на опаковката.

Учените са доказали, че поради високото съдържание на течен никотин, който бързо води до зависимост, шансовете за отказване от пушенето при любителите на електронните цигари са минимални.

Ню Йорк забранява и електронните цигари на публични места

В Ню Йорк ще бъде забранено пушенето на обществени места не само на обикновени цигари, но и на електронни. В четвъртък градският съве...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com