Забравете за цистита само с малко дафинов лист

33546
Забравете за цистита само с малко дафинов лист
Снимка: iStock/Guliver

Циститът е възпалително заболяване на пикочния мехур. Жените са по-податливи. Това се дължи на анатомичните особености на тялото. За да се справите с проблема, можете да използвате не само лекарства, но и народни рецепти.

Ефективността на дафиновия лист при лечението на цистит

Лечебните свойства на продукта се дължат на неговия състав. Това билково лекарство включва следното:

· етерични масла;

· органични киселини - оцетна, валерианова, капронова;

· дъбилни компоненти.

Етеричното масло на продукта съдържа много активни компоненти, които имат антибактериални свойства. Те помагат да се постигне антисептичен ефект, да се справят с болката и спазмите и да получат бактерициден ефект.

Използването на дафинови листа при цистит не може да бъде единственият метод за лечение на възпалението.

Компонентите на подправката преодоляват мембраните на патогенните бактерии, нарушавайки метаболизма им. Това помага да се потисне дейността на вредните микроорганизми. Продуктът успешно се справя с един от причинителите на цистит – клебсиела.

Трябва да се има предвид, че лечението на цистит с дафинови листа трябва да бъде спомагателно. Ако не използвате лекарства, няма да можете да постигнете осезаеми резултати. Основата на терапията трябва да бъде антибиотици и антисептични лекарства. Само интегрираният подход ще помогне да се постигнат осезаеми резултати.

Методи за използване надафинов лист при цистит

За да излекувате заболяване, трябва да изберете правилната рецепта. Обикновено продуктът се използва за приготвяне на отвари или тинктури и за извършване на седящи бани. Но преди да лекувате цистит по този начин, струва си да се запознаете с основните противопоказания и странични ефекти, както и да се консултирате със специалист.

Тинктури

За да направите ефективна тинктура, трябва да вземете 2 опаковки дафинови листа. Смесва се с 0,5-0,6 литра вряща вода. Оставете за няколко часа в термос. Прецедената тинктура може да се консумира.

За лечение на патология трябва да пиете 100 ml от продукта половин час преди хранене. Препоръчително е да правите това няколко пъти на ден. Отзивите показват, че курсът на лечение продължава около седмица.

Отвари за перорално приложение

За да направите отвара от дафинови листа, трябва да вземете 1 малка лъжица натрошени дафинови листа и да ги смесите с 0,5 литра хладка вода. Вари се 5 минути. Оставете в продължение на 2 часа. Прецедената смес се пие по 1 супена лъжица. Това трябва да се прави преди хранене няколко пъти на ден. Курсът на лечение е 5-7 дни.

Следните рецепти ще помогнат срещу цистит:

  1. Вземете 1 малка лъжица семена от копър и 3 дафинови листа. Залейте съставките с чаша вряла вода. Оставете да се влива в продължение на 2 часа. Прецедете получената смес. Пийте една трета от чаша три пъти на ден. Този състав намалява възпалението в пикочния мехур и има диуретичен ефект.
  2. Вземете 5 супени лъжици ленено семе и 10 дафинови листа. Добавете 1 литър вряща вода. Оставете в термос за 2 часа. Вземете готовия продукт в една трета от чаша. Това трябва да се прави на всеки 3 часа.
  3. Смесете 3 дафинови листа със същото количество живовляк, добавете по половин малка лъжица листа от мечо грозде и царевична свила. Залейте с 0,5 литра вряща вода. Оставете за 1 час. Пийте една трета от чаша 4 пъти на ден. Курсът на лечение е 10 дни.
  4. Вземете 1 голяма лъжица листа от боровинка и 4 дафинови листа. Залейте съставките с 1 литър вряла вода. Гответе половин час на слаб огън. Оставете продукта за още половин час, след което го вземете.

Противопоказания

Преди да лекувате цистит с дафинови листа, трябва да се запознаете с противопоказанията. Основните ограничения за употребата на продукта включват следното:

· бременност - лекарството повишава тонуса на матката, което увеличава вероятността от спонтанен аборт;

· кърмене - млякото променя вкуса, става горчиво;

· менструация - през това време не можете да правите вани или да извършвате други термични процедури;

· алергия – при индивидуална чувствителност продуктът да не се използва;

· запек – продуктът влошава това състояние;

· сложни патологии - този метод на лечение не може да се използва при хипертония, патологии на сърдечно-съдовата система, язва и диабет.

Източник: "Агроном Гуру"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Тази евтина напитка пречиства кръвта от високата захар

Това е най-важният витамин за диабетиците

Сирене за отслабване - как е правилно да се яде

Симптомите, които показват проблеми с жлъчката

Как изтощителните тренировки и претренирането влияят на имунитета?

Това кафе вдига холестерола

Хлорофил в организма: Какво трябва да знаем и за какво да внимаваме

Кафе с мляко - как е правилно да се пие

10+ МАЛКИ ТАЙНИ да свалим кръвното у дома БЕЗ ХАПЧЕТА

3 съставки, които ще направят почти всяко ястие полезно за сърцето

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com