Един е кандидатът за шеф на "Пирогов"

8350
Един е кандидатът за шеф на "Пирогов"

Едва един човек е изявил желание да стане директор на "Пирогов". Това става ясно от подадените документи за участие в конкурса за нов шеф на столичната болница, съобщават от Министерството на здравеопазването. Името на кандидата обаче не е ясно, информира bTV.

Конкурсът беше насрочен за 14 декември миналата година, след като здравният министър Десислава Атанасова освободи доцент Димитър Раденовски от поста му на директор на болницата. Причина за уволнението беше установяване на нарушения в работата му.

Ще избират нов директор на "Пирогов"

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова обяви конкурс за избор на нов директор на УМБАЛСМ „Пирогов”, съобщиха от...

Конкурсът ще се проведе утре, 30 януари, в 10:30 часа в сградата на здравното ведомство.

Междувременно пациентски организации и лекарския съюз се обединиха срещу методика на НЗОК, според която ще се купуват само най-евтините медицински изделия. Освен че грубо се потъпква правото на избор, лекари и пациенти смятат, че касата ще създаде значими правни, административни и технически проблеми, които ще повлияят изобщо на възможността за лечение.

Не е правилно да се унифицира медицината - всеки случай е различен. Например слагането на имплант на 20-годишен или на 70-годишен са две различни неща. Изкуствена става за млад човек трябва да има потенциал да издържи към 80 години, обясни д-р Никола Габровски, началник на Клиниката по неврохирургия в „Пирогов".

Редактор: Ивайло Петров

Ремонтите в "Пирогов" са в разрез със закона

"Не е вярно, че има злоупотреби в „Пирогов". Всички тези средства, за които се говори, са дадени за ремонт на клиниките", заяви в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com