Съществувал ли е друг човешки вид?

5031
Съществувал ли е друг човешки вид?
Снимка: iStock/Guliver

Учени са открили доказателства за съществуването на неизвестна досега архаична популация. Тя се е разделила преди около милион години от родословието, което е довело до съвременните хора, и не е свързана нито с неандерталските и Денисовите хора, чиято ДНК носят при съвременните хора, предаде БГНЕС.

Ново изследване, проведено от двама генетици от Калифорнийския университет в Лос Анджелис, е открило доказателства за изчезнал клон на човечеството.

Микробите дават ценна информация

Американски молекулярни биолози разработиха алгоритъм, който може да изчисли възрастта на човек с точност от около 3-4 години чрез проб...

Учените Арун Дурвасула и Шрирам Санкарараман са открили части от ДНК от така наречената "призрачна архаична популация", криеща се в геномите на някои живи популации в Западна Африка като Йоруба от Нигерия и Менде на Сиера Леоне.

Изследването, публикувано в списанието Science Advances, се базира на сравнение на генетичното разнообразие при живите Homo Sapiens, неандерталците и Денисовите хора, за да се проследи как са възникнали нови варианти на генотип във всеки клон на човечеството.

Дурвасула и Санкарараман предполагат, че предците на западноафриканците и „призрачната архаична“ популация се намесват преди около 50 000 години, по времето, когато хората в Евразия се смесват с изчезналите неандерталци и Денисови хора. Изследователите не могат да кажат към кой вид на човечеството принадлежи призрачната архаична популация.

Генетиците излагат хипотезата, че вкаменелости като 11 200-годишния череп, открит в пещерата Иво Елеру в Нигерия през 1965 г., може да принадлежат на това изчезнало архаично население, според The New York Times.

След 10 години ще има роботизирано "хибридно сърце"

След 10 години се очаква първото в света изцяло роботизирано „хибридно сърце“. То ще бъде направено от меки изкуствени муск...

Новото откритие може да хвърли малко светлина върху генетичното разнообразие на човека на африканския континент, което е трудно да се изучи поради неговите оскъдни записи на изкопаеми, въпреки че според научната общност съвременното човечество се е развило в Африка.

Най-ефективният начин за тестване на резултатите от проучването на Дурвасула и Санкарараман може да бъде намирането на съвпадение на ДНК от черепа от Иво Елеру и западноафриканското население, идентифицирано от генетиците, според The New York Times.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

Японски AI инструмент предвижда кога нови работници ще се откажат

Мистериозният ръкопис на Войнич може да е отчасти за секса и "женските тайни"

Магнитното поле на Земята се е формирало преди ядрото на планетата

Аварите са практикували многоженство, установиха генетици

Овъглен папирус разказва за последните часове от живота на Платон

Дигитализираха писмата на първия алпинист, едва разминал се да покори Еверест

Геолози построиха изображение на вътрешното ядро ​​на Земята

Учени: Следващата пандемия ще бъде причинена от грип

Откриха рядка находка на порцеланов жлъчен мехур в гробище на лудница в Мисисипи

Смъртоносни вампирски бактерии са привлечени от кръвта ни: Учените откриха защо

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com