Lady Daisey и Batsauce: Музиката е приключение и щастие за нас

25067

Тази събота Lady Daisey и Batsauce ще свирят на ON! Fest.

Lady Daisey е пяла на много и различни места по света - от малки задимени клубове до големи хип-хоп фестивали. Сама признава, че музиката й е послание за повече любов, щастие и позитивна енергия. За всичко това помага Batsauce - продуцент и бийтмейкър. Двамата дадоха ексклузивно интервю за actualno.com, няколко дни преди участието си във фестивала. Вижте какво споделиха с нас:

Ти си Lady Daisey и си вокалът, а ти Batsauce - каква е твоята роля във вашия екип?

B.: Аз се занимавам с музиката, може да се каже със звученето на парчетата. Двамата пишем текстовете.

L.D.: Понякога само той ги пише. Идва при мен и ми казва: "Ето, виж написах ти нова песен". В добър синхрон сме.

А откъде идва Batsauce, това ли е истинското ти име?

B.: Наистина е забавно, нали? Никога не съм си вярвал, че ще го ползвам професионално. Всъщност инициалите ми са B.A.T. Преди отглеждах люти чушки и правех сос от тях и така приятелите ми ми измислиха това име. Така ме наричат и до днес.

Освен че сте страхотен екип, вие сте и семейство – как се получиха нещата между вас?


L.D.: Уау (смеят се и двамата) ние сме женени вече цели 9 години и няколко месеца. Срещнахме се на сцената. Той пускаше музиката на едно събитие. Видях, че има микрофон, грабнах го и запях. Оттогава ние сме заедно. Много е забавно. Съдействаме си и си помагаме много. Музиката е нашето бебче. Ние се грижим за нея и влагаме всичко от себе си в нея.

За първи път ли сте в България? Какви са впечатленията ви от страната, хората?

L.D.: Не, ние сме тук за трети път. Имаме доста приятели българи. С някои се запознахме на един фестивал в Чехия преди цели пет години. Много ни харесва тук. Обичаме баровете, харесва ни да се разхождаме, храната също ни допада.

Обиколили сте много държави, къде ви харесва най-много?

B.: Всяко ново посещение ни дава нови емоции, нови запознанства, така че може да се каже, че всяко ново място ни е любимо.

L.D.: В България сме за трети път - значи сега това е нашето любимо място.

От доста време сте на сцената, замисляли ли сте се да смените стила си изцяло?

L.D.: Имаме една идея, но не знаем дали ще я осъществим. Обмисляхме един пънк-рок проект. Нещо различно може да се окаже много забавно, но мислим, че това, което правим сега работи и сме удовлетворени от него. Всяка песен я чувстваме като нещо ново.

Фенове могат да участват в новия клип на Стан Колев

Всички гости на лайв шоуто STAN KOLEV&FRIENDS LIVE 2, което ще се проведе на 13 септември (петък) в клуб Blender биха могли да уч...

Каква друга музика слушате?

L.D.: При нас нещата са много забавни, защото когато сме вкъщи, аз се оставям изцяло на неговите решения. Той е диджеят. Пуска ми каквото реши, а аз дори не питам какво е. Слушаме адски много неща, но много харесваме фънк, соул, хип хоп...

Искате ли да направите парче с някой музикант?

L.D.: Да, разбира се. През януари излиза новият ни албум. В него сме включили няколко изпълнители, има едно момиче от Атланта. В миналото също сме работили с други групи, но всичко е временно. Не искаме постоянно да има някой с нас. Много ни харесва това, което правим и начинът, по който се справяме.

Нещо забавно, което се е случвало на ваше участие?

Стан Колев връща мистериите на българските гласове в електронната музика

Най-успелият БГ диджей Stan Kolev подготвя второ издание на легендарния си концерт от преди две години Stan Kolev&Friends Live на...

L.D.: О, случаите са много, но си спомням как веднъж едни хора викаха пред мен "Това е запис, тя не пее наистина". Тогава мъжът ми дръпна микрофона, естествено не се чуваше нищо и така ситуацията беше хем неудобна, хем смешна (смее се). Също така, въпреки че си личи, че сме заедно, понякога има опити някой да сваля мен или него, но това също е много смешно.

Тук, в България, на много групи им се налага да се занимават с нещо странично. Вие занимавате ли се с нещо друго?

L.D.: Да, аз се занимавам с компютърно програмиране и графичен дизайн. Това е другата ми страст. Ние не правим музика заради парите, а заради приключението, щастието и запознанствата с нови хора. И все пак, пари ни трябват... но се справяме, той също се занимава с много странични неща.

Текстовете, музиката и поведението ви са много позитивни и зареждащи. Откъде идва цялата тази енергия?

L.D.: Има много тъжни изпълнения - за раздели, за загуби и какво ли още не. Това също трябва да го има, но ние наблягаме на хубавите неща, на щастието, защото на никого не му е лесно. Трябват ни повече позитивни изживявания.

B.: Все пак когато човек излиза навън иска да се забавлява, а не да слуша тъжна музика, нали така (смее се)? Ние искаме хората да се забавляват и да са щастливи. Това е!

Club Mania закрива сезона с лудо парти

От Club Mania са подготвили подобаващо закриване на сезона, който тази година беше меко казано легендарен след като имена като Bushwack...

Вие ще участвате в ON! Fest. Как бихте поканили нашите читатели?

L.D.: Сигурна съм, че ще бъде страхотно, защото има много и различни сцени. Всеки може да намери нещо за себе си. Аз, примерно, никога не съм гледала паркур изпълнения на живо.

Какво да очакват феновете ви скоро време?

L.D.: Както вече споменахме - новият ни албум излиза скоро (януари месец). Надяваме се да ви хареса!

Снимки: Официална Facebook страница

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю