Нинова няма да подава оставка: Да не драматизираме резултата

6791
Нинова няма да подава оставка: Да не драматизираме резултата
Снимка: БГНЕС

"Няма да подаваме оставка", категорична беше лидерът на БСП Корнелия Нинова в първия брифинг на партията след резултатите от предсрочните парламентарни избори,  в които според предварителни резултати партията се очертава да е пета политическа сила. 

"Очаквахме по-висок резултат, резултатът ни не е добър, но не драматизираме от това. Взимаме си поуки от свои грешки и от обективни обстоятелства. Ще вземем категорични решения какво да променим. В цялата тежка ситуация, в която бяхме поставени, успяхме да запазим приблизително предишния си резултат", каза още лидерът на БСП.

Нинова отказа да изнася урок за уставните правила на партията, като добави: "Категорично няма да подаваме оставки. Оставката ми в момента се иска от хора, които през цялата кампания работиха срещу БСП. Извадете им интервютата. Вижте какво говорят там, че БСП ще падне под бариерата, че няма да минем 4-те %, че ще бъдем последна партия. Какви са резултатите: същите като на миналите избори", обясни тя.

Тя обясни, че Изпълнителното бюро е решило да свика Национален съвет на партията, където ще бъдат обсъдени резултатите, ситуацията и как да продължат от тук нататък. 

"Благодаря на всички български граждани, които гласуваха на тези избори. Благодаря на тези, които ни подкрепиха. Благодаря на нашите структури, членове ,симпатизанти, доброволци. Всички, които направихме една хубава, активна кампания с позитивни послания, с много срещи в страната и с предложения за конкретни решения на проблемите, които стоят пред България", каза Нинова. 

Тя изрази притеснение от понижаващата се избирателна активност, като според нея това е шамар за цялата политическа класа. 

Нинова коментира и бъдещето след изборите. 

"Няма да подкрепим правителство с мандат на ГЕРБ, няма да влизаме в съюзи с ГЕРБ и ДПС", добави Нинова, като каза още, че "Възраждане" не са опция. 

Тя заяви, че БСП ще преговарят с "Продължаваме промяната", ако бъдат поканени на разговори, като добави, че БСП остава на позицията от предишния парламент Кирил Петков да не е премиер. 

Нинова бе категорична, че БСП няма да подкрепи експертен кабинет. Според нея това е опит за скриване на политическата отговорност зад уж експертни личности. 

Лидерът на БСП коментира референдумите в четирите области на Украйна за присъединяване към Русия и отговори дали от партията имат позиция по темата. "Не, тогава ви казахме ,че също ще я обсъдим на колективните си органи. За съжаление по време на кампанията не се събирахме - всички бяхме на терен", каза още Нинова. Тя обясни, че БСП е различна партия.

Междувременно евродепутатът Петър Витанов обясни, че е събрана подписка за вътрешнопартиен диалог.

Целта е да бъде свикан Национален съвет, който да свика конгрес. Събрани са над 70 подписа. 

"Очевидно има проблем с БСП, с доверието", каза евродепутатът. По думите му неминуемо въпросът за лидера трябва да бъде поставен, но според него "въпросът не опира само до Корнелия Нинова". 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИЗБОРИ 2022:

АКФ: ГЕРБ и ДПС получават най-голям процент от контролирания вот

"Той не ѝ помагаше, а гласува вместо нея": АКФ с нови разкрития за изборни нарушения (ВИДЕО)

"Информационно обслужване" отговори на Петков след обвинение за манипулация на вота

Избрани за депутати от ГЕРБ разчистиха пътя на Георг Георгиев към парламента

Външният министър заговори за гласуване по пощата в чужбина

Хазарта към Борисов: Извинявай, че пак имам повече преференции от теб

Какво означава "Дневникът е подправен" - обяснение на "Сиела Норма" до ЦИК

ЦИК обяви колко е била избирателната активност на 2 октомври

Атанас Атансов: Борисов няма право да търси подкрепа от тези, които го свалиха

Борисов предложи отдръпване на лидерите и съгласие по определени политики

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Избори 2022