До петък ще има решение от Борисов за свлачището край Кърджали‏

4063
До петък ще има решение от Борисов за свлачището край Кърджали‏

Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис се срещна в столицата с Министър-председателя Бойко Борисов за проблема с финансирането на укрепителните дейности на свлачищата в с.Сипей. До петък лично премиерът ще каже какво ще бъде решението на правителството, съобщиха от пресцентъра на община Кърджали.

На срещата са присъствали финансовият министър Владислав Горанов , народният представител Ердинч Хайрулла, кметовете на с.Сипей и с.Солище. Инж.Азис е поканил на срещата и депутатката Цвета Караянчева, която не е успяла да присъства заради други ангажименти.

Свлачище може да откъсне от света три села в Асеновградско

Нараства опасността от отцепване на селата Лясково, Яврово и Добралък, заради активирало се свлачище, съобщава кореспондентът на Actual...

Кметът е връчил на премиера цялата налична документация за Сипей – докладните с искания на средства за укрепителни дейности, становището на екипа от Минно-геоложкия университет, проекта, решението на ОбС-Кърджали, подкрепящо проекта, декларацията на ОбС-Кърджали с настояване да се помогне на потърпевшите от свлачищата райони, подписката на жителите на Сипей с настояване за съдействие , снимков материал от района.

Борисов е обещал до петък лично да се обади за взетото решение за отпускане на средства за възстановяване на щетите от свлачищните процеси в с.Сипей.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кърджали