Спират водата в Кърджали за едно денонощие

8534
Спират водата в Кърджали за едно денонощие
Снимка: Thinkstock

Планов ремонт на водопроводната мрежа ще остави Кърджали и 24 околни села със сухи чешми за цяло денонощие, предаде БГНЕС.

От ВиК съобщиха, че се налага ремонт, заради който водоснабдяването ще бъде спряно утре сутринта в 8 ч. и след 24 часа то ще бъде възстановено. Миналата година бе извършена реконструкция на напорния резервоар 13 000 куб.м, който се намира над квартал "Боровец", сега трябва да се подменят стоманените части /спирателни кранове, тръбни връзки, разводки и др./ с полиетиленови, заради което няма как да не спрем водата, обясни управителят на дружеството инж. Славчо Славков. Той се зарече, че специалистите ще успеят да се справят дори за по-кратко от едно денонощие време и абонатите ще бъдат спокойни в настаналата жега.

Централната градска част, кварталите "Боровец", "Байкал", "Студен кладенец", складово-промишлената зона "Изток", "Веселчане" в района между улиците "Първи май", "Трапезица" и "Огоста", КАТ, РПУ и река Арда ще бъдат без питейна вода.

В най-големия квартал "Възрожденци" чешмите ще бъдат сухи в района между новия мост над Арда, бул. "Христо Ботев", реката и бензиностанция "Бислав", и района между ул. "Ангел Кънчев", река Арда, ул. "Райна Княгиня" и началото на кв. "Прилепци". Без вода ще бъдат и абонатите в селата Сипей, Скърбино, Невестино, Солище, Иванци, Пропаст, Седловина, Крайно село, Срединка, Жинзифово, Рани лист, Звезделина, Повет и Панчево.

В края на юни 5 денонощия хиляди жители на три от големите квартали отвъд река Арда и 20 околни села преживяха кошмара на безводието. Спукана заварка по време на технически изпитания на участък от новия водопровод, който е част от изпълнението на Водния цикъл, предизвика тежката авария.

Екстравагантен протест в Приморско заради спряна вода

Заради дълг от 40 000 лева към ВиК днес (5 юли) в Приморско имаше необичаен протест. Дългът е натрупан от живеещи във вилна зона до Пр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кърджали