Приеха средносрочна бюджетна прогноза на Ловеч

1185
Приеха средносрочна бюджетна прогноза на Ловеч
Снимка: Община Ловеч

Общинските съветници в Ловеч приеха на 29 септември 2022 г. средносрочна бюджетна прогноза на общината за периода 2024-2025 г. Това стана с 19 гласа „За“, без гласове „Против“ и с девет гласа „Въздържал се“.

Тригодишната прогноза бе представена от кмета Корнелия Маринова. Прогнозата е разработена в съответствие с Указанията за подготовка и представянето на бюджетните прогнози от първостепенните разпоредители с бюджет, дадени с писмо БЮ № 4 от 02.09.2022 г. на Министерство на финансите.

Общинските приходи са планирани на базата на реалистична оценка и анализ на изпълнението им за няколко предходни години, като са отчетени съответните промени в нормативната уредба.

Собствените приходи са планирани на база оценка, съобразена със ЗМДТ и в съответствие с приетите размери на местните данъци и такси в общинските наредби.

Корнелия Маринова: Обгазяването на Ловеч трябва да спре!

По повод продължаващите сигнали (последният е от 26 септември вечерта) за силна миризма на амоняк от „Мелта-90“ АД, кметът ...

Разходите за периода 2023-2025 година са ограничени до размера на собствените приходи и трансферите от Централния бюджет, като не е допуснато планиране на разходи, срещу които няма очаквани постъпления. Числеността на персонала и средствата за работни заплати на заетите в местните дейности са предвидени съобразно решенията на Общинския съвет и действащата нормативна уредба.

Прогнозите за осигурителните вноски са изчислени при запазване размерите и съотношенията на осигурителните вноски за ДОО, ЗОВ и ДЗПО.

В разходите за издръжка са предвидени средства за обезпечаване дейността на общинската администрация, Общинския съвет, детските и социални заведения, дейностите по благоустрояване, чистота, озеленяване, осветление на улици и площади. Планирани са разходи по всички програми, изпълнявани от общинската администрация.

Капиталовите разходи са заложени на база целевата субсидия, определена със ЗДБРБ за 2022 година. Бюджетната прогноза за местните дейности на общината за периода 2023-2025 година е изготвена по функции и групи.

Ловеч ехтеше в „Ритъмът на България“!

Ловеч се превърна в средище на българщината в 4-те дни на Национален фолклорен събор „Ритъмът на България“ 2022, който се ...

В прогнозата 2023-2025 година, съгласно указанията на Министерство на финансите, не са планирани разходи за дофинансиране на делегираните от държавата дейности. Община Ловеч е спазила срока за зареждане на бюджетната прогноза, като тя е заредена и одобрена в ИСО на 14.09.2022 г.

Освен това стана ясно, че общинските съветници от Ловеч не приеха актуализацията на капиталовата програма. Един глас не достигна да се приеме актуализацията на капиталовите разходи на Община Ловеч за 2022 година. Гласуването на заседанието на 29 септември 2022 г. показа 16 гласа „За“, без гласове „Против“ и с 12 гласа „Въздържал се“.

Липсата на актуализация няма да позволи на Община Ловеч да се възползва от вече одобрения допълнителен трансфер за целева субсидия за капиталови разходи в размер на 770 600 лв., тъй като средствата трябва ва да бъдат разпределени по обекти в капиталова програма. До приемане на решение от Общински съвет същите се отразяват по бюджета на общината като резерв за непредвидени и неотложни разходи.

А целта е с тях да бъде завършен цялостно ремонтът на ул. „ Рязан“, която е част от улична мрежа в жк „Младост“, както и за основен ремонт на ул. „Граф Игнатиев“ и др.

Надявам се на следващото заседание актуализацията да събере необходимите 17 гласа „За“, коментира кметът Корнелия Маринова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛОВЕЧ:

Община Тетевен ще получи финансиране от МРРБ за още два проекта

Пролетен концерт и базар в Тетевен по случай Лазаровден и Цветница

В Тетевен се проведе VIII-то издание на фестивала „Здравей, здраве“

Училище в община Тетевен отбеляза своя патронен празник

Кметът на Тетевен: Проблем за общините е неосъвременената правна рамка

Кметът на Тетевен взе участие във Форума за икономическото, социалното и териториалното сближаване

Кметът на Тетевен награди участниците в Международния конкурс "С очите си видях бедата"

Кметът на Тетевен подписа споразумение с МРРБ за подмяна на водоснабдителната мрежа в града

Демонстрации, базар и изложба съпроводиха Европейските дни на художествените занаяти в Тетевен

Община Тетевен ще се включи в деветото издание на Европейски дни на художествените занаяти - 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч