Джазовите котараци от ХРИСТО ЙОЦОВ КВАРТЕТ за първи път на сцената в Sofia Live Club

1761
Джазовите котараци от ХРИСТО ЙОЦОВ КВАРТЕТ за първи път на сцената в Sofia Live Club
Снимка: Sofia Live Club

На 1 ноември, сряда, имаме удоволствието да ви представим Христо Йоцов Квартет с проекта Jazz Cats Project. С котешка походка ще се разходим по горещите чинели на един невероятен музикант и неговите талантливи събратя. Истински преход между поколенията, изпълнен със съвременни интерпретации и нови, оригинални пиеси.

Христо Йоцов ще представи най-новия си проект Jazz Cats, създаден есента на 2016 г. и реализиран като студиен албум през юни 2017 година. В проекта участие взимат младите и талантливи музиканти: испанецът Арнау Гарофе – тенор саксофон, Любомир Цанев – пиано, Димитър Карамфилов – бас и Христо Йоцов – барабани.

През годините Христо Йоцов работи с много и различни музиканти, както български, така и гости от Европа. Характерното е, че във всичките си проекти той им предоставя възможността да се докоснат отблизо до творчеството на своите учители и кумири. Много от тези проекти са записани и издадени, а именно - Opium (1998), Seven Steps (2009), Jazzball (2013), Autumn Leaves in Sofia (2014), Go Fusion (2015).

В настоящия проект Христо е поканил Арнау Гарофе, саксофонист от Испания, с много потенциал, пианиста - Любо Цанев, получил образованието си в САЩ, и басиста Митко Карамфилов, с когото са свързани повечето от нещата, които прави Христо през напоследък. Парчетата са чист джаз на основата на бибоп – най-джазовият стил в историята на този жанр, изискващ майсторство и хармония. Музика, която възприемаш интуитивно и веднага минава през сетивата ти.

Парчетата са на Христо Йоцов и са писани специално за Jazz Cats - 100% джаз, с много енергия, суинг и импровизация.

Защо Cats? Това е псевдоним за джазовите музиканти. Така се наричат помежду си истинските професионалисти в джаза по света. Има и личен мотив – Христо отдавна съжителства с котки и твърди, че познава и разбира тези невероятни създания. Затова и заглавията на парчетата са свързани с различни котешки характери и състояния – Аngry Cats, Lazy Cats, Motion Cats, Mystical Cats, Happy Cats – състояния, присъщи и на човешкия характер и емоция.

В сряда вечер ви каним на разходка с котка, съпроводена от много джаз, суинг и истинско удоволствие за сетивата. Усещането ще си заслужава!

БИЛЕТИ: на предварителна продажба в мрежата на EVENTIM, OMV, The Mall и на място в клуба на цена от 10 лева. На място в деня на концерта 15 лева.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

Васко Василев с концерт на Айфеловата кула по случай 24 май

ARTBAT с хедлайн шоу на открито в София през месец юли

Jaya The Cat и Q-Check подгряват Dubioza Kolektiv в Созопол

Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената с филм и нов албум

Нети Добрева и Асен Блатечки с премиера на SoFest Spring

SEVI се присъединяват към афиша на Planet Rockstock, Англия

Иван Димитров, МУЗИКАУТОР: Европейският комитет на CISAC в Атина обсъди ефектите на изкуствения интелект върху авторското право

Почина един от най-известните британски диригенти

Ето ги финалистите в конкурса на БНР за нова българска поп и рок музика (ПЪЛЕН СПИСЪК)

Христо Йоцов и ALL STAR BIG BАND със специален концерт на 22 април

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com