Разкриха депо за нелегален алкохол и конфискуваха 3 тона ракия

1489
Разкриха депо за нелегален алкохол и конфискуваха 3 тона ракия

3214 литра нелегална ракия задържаха служители на Митница Пловдив и мобилна митническа група към Централно митническо управление при проверка в с. Варвара, обл. Пазарджик. В депото са открити както резервоари с алкохол, така и вече готови за пласиране разфасовки.

В таванско помещение на частен дом, разположен в непосредствена близост до търговски обект, митническите служители откриват два еднотонни резервоара, 1000 еднолитрови пластмасови бутилки и 30 туби по 11 литра, пълни с течност с мирис и характеристики на етилов алкохол, пише Topnovini.bg.

Производителят на ракията-убиец от Якоруда иска да излезе от ареста

Тайфи Мекльов, обвинен за търговията с опасната ракия, убила шестима души в Якоруда, иска по-лека мярка за неотклонение. Днес (10 март)...

Пред митническите служители собственикът не представил документи за платен акциз за откритите 2864 л. алкохол. В постройка в стопански двор на негов роднина митническите служители открили други 320 литра в бидони с различна вместимост.

Припомняме, че преди два служителите на Митница Пловдив и мобилна митническа група към Централно митническо управление задържаха още един тон ракия, предлагана в интернет.

Вниманието на митническите служители беше привлякла обява за продажба на домашна ракия, публикувана в популярен сайт. Те си уговорили среща с подателя на обявата за закупуване на предлаганата ракия.

Продавачът дошъл на срещата с пикап, а митническите служители го изненадали с проверка, при която се установява, че в превозното средство има 43 пластмасови туби, всяка съдържаща по 10 литра, или общо 430 литра, без акцизен бандерол.

Домашната ракия - традиция или удобно прикритие за винпроми менте

В спор с много висок градус се превърна дискусията между журналиста Иван Бакалов и съпредседателят на сдружение "Българската домашна ра...

След съдействие от служителите на РПУ - Септември, при последвала проверка в дома на шофьора на автомобила в с. Акинджиево, област Пазарджик, митническите служители са открили складирани в мазето на къщата други общо 570 литра домашно произведена ракия, без документи за платен акциз.

И в двата случая алкохолът е конфискуван.

Снимка: Архив 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com