Борисов: Каквото и да кажат за мен Станишев и Доган, е комплимент

7827
Борисов: Каквото и да кажат за мен Станишев и Доган, е комплимент

Цинизмът е, че партията, която контролира голяма част от медиите чрез своя депутат г-н Пеевски, има нахалството да ни обвързва нас с медии. Аз не знам нито една медия, с която ГЕРБ да е обвързана, заяви по БНТ премиерът Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

Ако се прочете докладът на Ахмед Доган, той описва себе си в частта, която засяга мен. Премиерът започна да изрежда и медиите на опозиционните партии – Атака "уж бедни", имат телевизия "Алфа", другите имат СКАТ, в ДПС има депутат, който държи цяла медийна група.

Голяма част от политолозите са тясно обвързани с Костов. Кой излезе да ни защити нас. Имаше една Румяна Бъчварова и тя не работи, защото е началник на моя кабинет, заяви Борисов. Той позабрави евросубсидиите, които текат през различни министерства към определени медии.

И наглостта на Доган, който успя да окрупни медиите по време на Тройната коалиция, продължи Борисов. "И понеже те разбраха, че на територията на България няма как да излъжат хората, отиват да ни плюят пред ЕС. Виждате колко ни обичат българските мюсюлмани. 20 години Доган не е направил нищо там. Каня ви в Рудозем, Златоград, за да видите как ще ме посрещнат", похвали се премиерът.

"От сутрин до вечер ние биваме оплювани от медиите. Аз не знам за какво са ни похвалили. Напротив, там, където сме дали най-добри резултати, казват – дайте да си говорим, че Доган ви нарекъл "диктатор", продължи той. "Всичко, което каже за мен Доган и Христо Бисеров, е комплимент. Всичко, което говорят срещу нас Станишев, Овчаров и компания, е комплимент, защото хората знаят какви са", каза още Борисов.

Сега ние ходим и всеки ден ги питаме: "Дайте да направим Избирателен кодекс", продължи той. "По мое време нито една медия не се е изкупила, нито нова се е създала. Що за цинизъм на ДПС е това, техният депутат да е там. И Доган ще ме вкарва и ще ме описва в доклад и Бисеров – този човек, който съсипа ДПС", възмути се Борисов. По най-важните теми, касаещи демокрацията, ГЕРБ ги е защитил, каза той.

В сряда Бойко Борисов ще каже кой е новият председател на ДКЕВР. Ще ми се да е жена този път, защото те генерират повече доверие, каза премиерът. Кой затвори "Белене" и "Бургас – Александруполис" реално, попита той. А ходят в Брюксел да ни маскарят, продължи Борисов.

"Изборите са работа на хората. Когото изберат, това е", категоричен е Бойко Борисов. Но те и в това отношение си отварят вратички. Ако те не спечелели, нямало да признаят изборите. Аз казвам по тази логика – ако те спечелят, ние няма да ги признаем. Явявал съм се на избори досега по техния Избирателен кодекс. Дори оценките, които направихме за сегашния, са много добри, добави той. Убеден съм, че ще ги бием и че ще ги победим, заяви премиерът. В най-тежкото време – 4 години те не могат да ни изпреварят по рейтинг във всички социологически агенции, похвали се Борисов. Доближават се, но не изпреварват. За тази авантюра на Станишев и Овчаров и компания ще извадим още 400 милиона лв. от джоба на българите. Видя се, че ДПС не можа да си мобилизира електората, коментира той отново по темата за "Белене". Станишев знае, че сам не може и ако не е пак ДПС да го цунка, нищо не може да направи, каза премиерът и добави: "На мен ми е обидно и за хората от ДПС."

Според министър-председателя мястото на хора като Златко Баретата е в ареста. "Ще има арести. Преди три години, когато имахме подобен инцидент, след това една по една паднаха групите на "Килърите" на "Наглите". Самият прострелян има осъдителна присъда", подчерта Борисов.

Според него, има несъответствие, тъй като между 1 и 2 инстанция подсъдимият няма как да стои в следствения арест. Борисов смята, че тези лица стават уязвими. Още повече, когато има такъв съдебен процес, се знае, че в толкова часа на този ден този човек ще мине от там, аргументира се той. "Това е най-лесното място. Най-беззащитен е там човекът", пак заяви премиерът. Според Борисов, логиката на главния прокурор е правилна в смисъла на демокрацията, но "ако всеки под домашен арест трябва да му държа по една патрулка пред вкъщи, ще излезе много по-важен от хората от село Мечка, например."

Ние сме направили най-много, похвали се той. "Факт е, че простреляният пред Съдебната палата има влязла в сила присъда. Осъден е на първа инстанция, сиреч полицаи, прокурори, дознатели са работили добре. Мисля, че прекалено засилваме и сами даваме възможност да се коментира България по тази тема", заяви Борисов и заизрежда подобен тип инциденти по света: "Не минава ден в САЩ да няма отвлечен, убит, стрелба по училища", което, според Борисов, е по-лошо от това да стрелят по престъпен бос. "Разбира се, че не е приятно. Аз съм убеден, че ще бъдат задържани, както някои от извършителите на убийствата имат осъдителни присъди", каза Борисов.

За покушението над Ахмед Доган Борисов бе лаконичен: "Разминахме се с най-малкото". И продължи: "Притеснително е, че след това Октай беше пребит като куче от тези борци за демокрация. Безспорно осъдихме най-тежко това, което извършиха срещу Ахмед Доган, но последващите действия показаха едно друго лице на ДПС", каза премиерът и даде пример – не един или двама души от ДПС пребиха в Кърджали, включително и представител на ГЕРБ. В пълен обем подкрепихме декларацията на Лютви Местан в парламента, осъждайки това, което се случи с Ахмед Доган на тяхната конференция, каза Борисов.

Премиерът коментира и първия демократичен референдум в България. "Ние не сме участвали в този референдум като партия, за да претърпим поражение. Казах на нашите симпатизанти три пъти "не". Поражение е за тези, които инициираха референдума, защото 90% от българските граждани казаха, че не разбират тази тема", смята Бойко Борисов. Той обяви, че в парламента ГЕРБ ще каже отново три пъти "не". И Станишев само "не" е говорел и не е подписал, за което отново му благодаря, заяви за пореден път Борисов. Няма здраво мислещ човек, който да посочи откъде да се извадят такива милиарди, аргументира се той.

За новия министър на образованието акад. Стефан Воденичаров, който беше и председател на Инициативния комитет "ЗА" "Белене", Борисов коментира: "Той е "за" ядрената енергетика и ние сме "за" ядрената енергетика. "Против" "Белене" сме, защото няма пари държавата, за да я построи сама, а няма инвеститори. На Путин, като се видяхме, му казах: "Без да дойде инвеститор с име, безспорно, държавата няма пари да го прави". До края не ни казаха каква е лихвата, ако ни дадат те парите. Как и да я въртиш сметката, е около 10-12 милиарда евро. Нямаме тези пари", каза Борисов.

В образованието се направиха много неща, и то добри, посочи премиерът. Единствената причина да сменя Игнатов е Фонд "Научни изследвания", добави той. "Един месец му дадох срок, ако са допуснали грешки, да се поправят и да седнат да се разберат с учените. Той не се справи", заяви Борисов.

"С акад. Воденичаров работим от 1,5 година много добре. Ние не мислим за следващите 4 месеца", посочи премиерът. Аз мисля, че с това, което ГЕРБ направи за финансовата стабилност, за борбата с престъпността, усвояването на еврофондове, в инфраструктурата, пътища, манастири, археология, музеи, хората го виждат и го оценяват", добави той.

"Всеки български гражданин ми е мил и скъп. Всеки, който по някаква причина е недоволен от мен, искам да го видя и да му обясня той какво е сгрешил и аз какво съм сгрешил", коментира той по повод случая с жената от ВМЗ-Сопот, която му прати лук. "ВМЗ-Сопот е разграбван от 20 години. Намерили сме алтернативна работа на тези 600 души. Работим активно по стратегическо развитие на това предприятие", подчерта Борисов.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика