Цветанов: Несъстоятелно е изграждането на стена по границата с Турция

22548
Цветанов: Несъстоятелно е изграждането на стена по границата с Турция
Снимка: БГНЕС

В последните пет месеца имаме дефицит на политика, която да бъде адекватна на състоянието, в което днес се намира държавата. Това каза депутатът от ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването „Всяка неделя” по Нова телевизия по повод проблемите на страната със сирийските бежанци.

Цветан Цветанов обясни, че когато ГЕРБ е дошла на власт през 2009 г. държавата е имала капацитет за приемането на около 1000 души бежанци.

Адвокат Менков убеден в невинността на Цветанов

Изключително предизвикателство е да се защитава бивш вътрешен министър, особено предвид отправените му обвинения, заяви адвокат Менко М...

„За целия мандат страната ни изпълни ангажимента си по покриването на критериите на „Шенген”, а част от това беше да се изгради необходимия сграден фонд, в който да бъдат настанявани евентуални бежанци”, каза той и допълни, че към края на мандата местата в домовете за временно настаняване са били с 267% повече, т.е. за около 3000 човека.

По думите му през първите няколко месеца от началото на засиления бежански поток към страната ни сегашното правителство не е отчело реалната опасност и не е предприело никакви мерки. Той определи сегашните действия на правителството и институциите като неадекватни.

„Абсолютно несъстоятелно е изграждането на стена по границата с Турция. Това ще бъде едно скъпо упражнения, което ще обхване малка територия. Освен това, когато дойдат хората на границата и поискат статут на закрила, това означава, че държавата вече е със задължения и отговорности, а те са с права. Това е европейската солидарност”, допълни Цветанов.

Бившият вътрешен министър заяви също, че ГЕРБ няма отношение по делото срещу Сергей Станишев, защото по времето на инцидента не са били управляваща партия.

Цветанов вече е без охрана

След като миналия петък, 11 октомври, вътрешният министър Цветлин Йовчев каза, че охраната на бившия вицепремиер Цветан Цветанов струва...

„Безпокойството на българските граждани в момента е, че земята тук е изключително евтина. Трябва да се знае кой купува имоти тук", каза Цветанов по темата удължения мораториум върху продажбата на земя на чужденци. Гласуването на ГЕРБ в подкрепа на удължаването на мораториума ексминистърът определи като "емоционално".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика