Дончева: Вторият мандат на Борисов е като първия, назначава престъпници

6191
Дончева: Вторият мандат на Борисов е като първия, назначава престъпници
Снимка: Движение 21

Ясно е, че вторият мандат на Бойко Борисов е като първия – повсеместно назначаване на калинки, назначаване на хора от престъпните среди. Това заяви лидерът на Движение 21 и бивш депутат на БСП Татяна Дончева.

Митко Каратиста и Пашата помните ли ги? Пашата сега е около АЕЦ Козлодуй. Линията от първия мандат да се притиска бизнеса без никакви правила, да се разпределят обществени поръчки срещу точно определени ангажименти за точно определени хора си продължава. Има правила – не може в никоя цивилизована държава премиер да се бърка по този начин в държавни институции с ясни правомощия и прерогативи. Като няма пари за поръчка, защото се пуска такава – нали има закони? Това какъв бизнес климат – щом чистачките от летището могат да извадят една гербаджийска активистка, значи това е манталитетът на водача на туземското племе и на част от нацията, каза Дончева.

Борисов разпореди проверка на обществените поръчки на министерствата, има нови спрени

Пълна проверка на всички обществени поръчки в министерствата. За това е разпоредил министър-председателят Бойко Борисов, става ясно от ...

За нея е сигурно едно – има външен натиск за спиране на еврофинансиране заради случващото се с обществените поръчки. Бойко като си навие нещо на пръста, почва да си вярва, независимо от фактите. В обществените ни поръчки има големи чужди фирми, на които каналите им за влияние не са само Меркел и Юнкер.

Дончева, която е и адвокат, посочи, че 2/3 от делата в България са за превишена скорост и шофиране с над 0,5 промила алкохол в кръвта. Като добавим готвените нови наказания, прокуратурата кога ще се занимава с корупцията, с насилниците, попита тя.

Аз съм дилетант и карам кола като такъв, но не си представям как караш автомобил без спирачки. По отношение на Бойко Борисов смятам, че играе една и съща серия, за да предизвика съчувствие. А Делян Пеевски го поставят под контрол с охраната от НСО. Така Татяна Дончева коментира накратко сюжетите със заплахите към Бойко Борисов, Делян Пеевски и Мартин Димитров.

Аз не вярвам Пеевски да е центърът, в тази работа има дъно и още никой не е стигнал до него, припомни Дончева думите на Цветан Василев отпреди няколко дни. Тя каза и, че „когато Пеевски е назначил определени хора в ДАНС, за кого очаквате да работят те?”. Дончева направи прогноза, че Цветан Василев ще бъде съден задочно в България, за да не изтече давността за внасяне на обвинение.

"Оценка на риска" - инструмент да се върти схема с обществени поръчки

Все още няма обявена поръчка за доставка на храна за бежанци, въпреки очакваното засилване на мигрантския натиск. Това засилва подозре...

По отношение на Турция Дончева коментира, че може би Анкара е имала подкрепа на други Велики сили, но след свалянето на руския бомбардировач Су-24 се е видяло, че тази подкрепа е явно вербална. Като добавим и кюрдите в Сирия плюс невъзможността да се реализират големи инфраструктурни проекти, не е случайна забраната към Доган и Пеевски, добави тя. Турция има амбицията да е барабар Петко с мъжете, смята лидерът на Движение 21.

Дончева припомни, че Сотир Цацаров беше в Турция и се говори, че е получил материали от турските власти за контрабанда на цигари. Кой да се занимава с такова нещо, ако не главните прокурори на съответните страни, попита риторично лидерът на Движение 21. Според Дончева случката с Местан е гарнитура в тази работа. Пеевски и Доган са по-скоро креатури на Москва, но може би ние не сме се вглеждали, а и досега публично Пеевски и Доган не са поставяни пред необходимостта да избират, добави Дончева. Тя е убедена, че Турция винаги е имала и има амбиции България „да ѝ е вилает”. Колкото сме по-силни като държава, толкова по-малко възможно е това, смята Дончева. И определи като грешка изострянето на отношенията с Турция, което вероятно било опит да се търси вътрешнополитически облаги в България. Всички консули развиват дейност – имаш служби, ограничи ги чрез тях, каза лидерът на Движение 21.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика