Как ще изхранват семействата си депутатите от БСП, след напускането на парламента, е неуместен въпрос според Лечева

4427
Как ще изхранват семействата си депутатите от БСП, след напускането на парламента, е неуместен въпрос според Лечева
Снимка: БГНЕС

"При положение, че 2/3 от българските граждани живеят на ръба на бедността, а близо 30% живеят с 220 лева доходи, мисля, че въпросът Ви е неуместен." Това заяви народният представител от социалистите - Весела Лечева - в отговор на питане в предаването "Тази неделя", от страна на водещата. Жени Марчева я попита как след като напуснат парламента депутатите от БСП ще изхранват семействата си с по-малкото средства, които ще получават, въпреки че няма да ходят на работа.

Лечева обясни, че ще се върнат в Народното събрание тогава, когато стане ясно, че този парламент може да води смислена дискусия и няма да се "занимава с жълтории" и под паравана на евродирективи да прокарва лобистки закони. БСП щели да се върнат в парламента, когато управляващото мнозинство върне вече отменените с промяната на правилата изборни права на българските граждани. Лечева не посочи срок за това, като подчерта, че опозицията ще настоява да се върнат преференциалният вот и машинното гласуване.

БСП: Главчев се опита да затвори устата на опозицията

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев се опита да затвори устата на опозицията. Така зам.-председателят на парламентарнат...

"С напускането на парламента БСП даде политически знак към всички демократични настроени организации и сили за правовия ред в държавата и може би ако парламентът не излъчваше толкова ниско доверие и не беше в разрез с очакванията на дневния ред и не излъчваше толкова калпави закони, нямаше да водим този разговор днес и БСП нямаше да бъде извън това Народно събрание." Това каза още политикът от социалистите.

На въпрос, относно проучване на "Галъп", според което 55% от българите не одобрява решението на Левицата да напусне парламента, Лечева отговори уклончиво, отклонявайки темата в посока към действията на опозиционната партия. "Това, което направи управляващото мнозинство през последните дни и седмици, а именно - промяна на правилата и на отменени вече дадени права на българските граждани - това не гарантира достоверността на резултатите от изборния процес", заяви Весела Лечева. Според нея изборният процес ще бъде опорочен, като посочи статистика, според която 65% от българите не вярват на изборните резултати.

По думите й, напускането на работа е единственият възможен начин, за да "видят и чуят всички", че Левицата не е съгласна с този метод на действие на управляващото мнозинство. "Не спирам да се учудвам на импровизацията, която прави всеки ден от ефир Цветан Цветанов и мисля, че няма смисъл да коментираме. Имаме си своите легитимни форуми, на които се вземат решенията. Ние не сме еднолична партия и не сме функция на един човек и решенията се взимат след дебати и дискусии." Така Весела Лечева коментира изказването на заместник-председателят на ГЕРБ, че депутатите от БСП се страхуват от лидера си Корнелия Нинова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Ваня Григорова похвали Нинова за лявото обединение, но листите вече били формирани

ГЕРБ: Подкрепяме проекта за изграждането на държавна национална детска болница

Кирил Петков: Не съм разпитван, не вярвам на ДАНС и прокуратурата

ПП-ДБ дава на прокуратурата и ДАНС решението за частна детска болница

Пеевски: Служебното правителство незабавно да отмени решението си за частната детска болница

ПП изключи депутата Стоян Георгиев

Радев призова кабинетът да преосмисли решението за частна детска болница

Йотова критикува и частната детска болница, и промените в хазарта

Много войводи, малко четници: Станишев за разделението в ляво

Радев: Без социална справедливост всяко общество е обречено на несигурност

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика