Каракачанов: Доган не желае да позволи на някого да промени модела

5799
Каракачанов: Доган не желае да позволи на някого да промени модела
Снимка: БГНЕС

Ахмед Доган не желае да позволи на някого да промени модела, по който създаде ДПС. Това каза в интервю за Агенция „Фокус”заместник-председателят на НС и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов. Той обясни, че Ахмед Доган е създал политическа формация, която през годините е била критикувана за своя национализъм и заради това, че е използвала политическото си влияние за трупане на икономически дивиденти.

„Той никога не се доближи до радикалния турски национализъм и радикалния ислямизъм, бягаше от тази работа и не позволяваше на турските правителства без значение кой е на власт в Турция, да го поставят в положението на обикновен валия, който трябва да изпълнява решенията на Анкара. Той демонстрираше някакво самочувствие и желаеше да бъде фактор в България, а не да бъде подчинен слуга на Анкара”, обясни Красимир Каракачанов.

ВМРО: Подобни "филмчета" подменят историческите факти и разделят българското общество

Определян за документален филм с автор туркинята Йелда Янат Багджи, „България, моята земя" пропагандира скандални неверни твърден...

По думите му, в ДПС винаги е имало хора, които са смятали, че Турция трябва да е ръководеща сила и че те са креатура на Турция, а не български политици. „Имаше един заместник-председател на ДПС от Кърджали, който се казваше Мехмед Ходжа, който беше радикален турски националист. Имаше един друг техен активист, основател на ДПС, който дори искаше федерализация на България. Тези двамата бяха изключени от ДПС, защото изпълняваха разпорежданията на турската държава”, коментира Каракачанов и посочи, че Ахмед Доган не желае да позволи някой да му промени модела, по който е създал ДПС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика