Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кристалина Георгиева: Членството на България в еврозоната ще увеличи чуждестранните инвестици

20 юни 2024, 20:50 часа • 15857 прочитания

Заместник министър-председателят и министър на финансите Людмила Петкова се срещна с управляващия директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева в Люксембург преди началото на заседанието на Еврогрупата в разширен формат, в което взе участие днес, съобщиха от пресцентъра на Министерството на финансите.

По време на срещата вицепремиерът Петкова представи напредъка в процеса по техническата и практическата подготовка за въвеждането на единната европейска валута в страната, като подчерта, че служебното правителство има готовност в близките дни да одобри проекта на закон за въвеждане на еврото и да го внесе за разглеждане от Народното събрание, предаде БГНЕС.

Още: Кристалина Георгиева посочи от колко пари се нуждае Украйна

Българският финансов министър подчерта, че навременното въвеждане на нормативната уредба, регламентираща процеса, е важно условие за гладкото му протичане.

Кристалина Георгиева изрази подкрепата си за действията на българското правителство за осъществяването на тази стратегическа за държавата цел и подчерта значимостта на членството на България в еврозоната като фактор за защита на паричната политика, подкрепа на българската икономика и увеличаване на чуждестранните инвестиции.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес