Организатори на протеста на "Възраждане" очакват Костадинов да присъства, въпреки карантината

6845
Организатори на протеста на "Възраждане" очакват Костадинов да присъства, въпреки карантината
Снимка: БГНЕС

Във връзка с подготвяния утре протест на "Възраждане" срещу зелените сертификати, репортер на Actualno.com потърси организаторите в някои градове, под претекст, че иска да се присъедини към протеста.

От получената информация стана ясно, че по-големите градове са организирали автобусен превоз за отиване и връщане от София. По думите на организаторите, много голяма част от жителите на различните градове ще бъдат и с личните си автомобили.

Николай Дренчев: Повече от година целият свят е подложен на мащабна социалноинженерна инвазия

Предстои ни да видим дали целта на тази манипулация от безумни мерки и ограничения е прозаична - многомилиардна печалба, или е опит за ...

Организаторът на протеста на "Възраждане" за Хасковска област отговори по любопитен начин на въпроса как властите могат да спрат лидера на партията Костадин Костадинов да присъства.

Припомняме, че Костадинов от вчера вечерта (10 януари) е контактен на председателя на парламента Никола Минчев. Двамата участваха в продължилия 6 часа Консултативен съвет по национална сигурност. Веднага след съвета Минчев се почувствал зле, а тест е дал положителен резултат за COVID-19. Пред Actualno.com лидерът на "Възраждане" обяви, че ще "присъства" на протеста дистанционно, защото е под карантина.

Пред медията ни човекът, който организира симпатизантите на партията от Хасковска област, заяви, че единственият вариант Костадинов да не присъства, ако реши, е да бъде арестуван. По думите му, дори и да бъде под карантина, то има достатъчно други хора, които могат да водят недоволството.

Той категорично заяви, че протестът по никакъв начин не може да се нарече платен. Според него това, което се появява из медийното пространство, "е логична пропаганда срещу "Възраждане". По негови думи членовете и председателите на структурите не взимат никакви заплати, защото всички средства на партията отиват за медийни кампании, както и за транспорта, който се осигурява за протестите. Припомняме, че като парламентарна сила "Възраждане" има право на сусбидия: Колко пари спечелиха партиите от изборите през 2021 година?

Атанасова намекна, че Минчев нарочно е бил в КСНС болен, за да спаси премиера

"Считам за проява на пълна безотговорност към здравето на всички членове на КСНС поведението на г- н Минчев, който над шест часа беш...

Организатор за старозагорската област е народният представител Искра Михайлова. По нейни думи не се знае кога ще приключи протестът утре (12 януари), тъй като зависи какво ще стане в самия ден.

Тя не пожела да коментира карантинирането на Кирил Петков, защото миналата седмица, по време на парламентарен контрол, е говорил, че ще излезе да говори с протестиращите, защото не го е страх от протести. Но сега съвсем друго се е получило от заявеното преди дни и няма да поеме конкретни ангажименти към протестиращите граждани, констатира депутатът.

На въпрос към Михайлова дали Костадинов ще бъде на протеста, тя сподели, че смята, че той ще бъде там.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Ваня Григорова се регистрира в ЦИК за предстоящите избори

Признание за постигнатото в ЕП: Елена Йончева за номинацията си от ДПС

Главчев и Гвоздейков обсъждат изборите, обещават "активна комуникация"

Нинова за номинацията на Йончева от ДПС: Зависимостите лъсват

Най-големите безумия в България в закони: Говори проф. Даниел Вълчев

Меглена Плугчиева е подала оставка като съветник на Димитър Главчев

Ваня Григорова иска да става депутат с подкрепата на Мая Манолова

Борисов постави ултиматум на ПП-ДБ, за да управляват заедно след изборите (ВИДЕО)

От днес можем да подаваме е-заявления за гласуване в чужбина

Има ли връзка Бойко Рашков с обвинените за контрабанда?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика