Паунова: Държавата показа, че ясно е избрала страна - тази на Пеевски

8468
Паунова: Държавата показа, че ясно е избрала страна - тази на Пеевски
Снимка: БГНЕС

"Така започна всичко. На 14 юни 2013 г. С погнуса. После държавата показа, че ясно е избрала страна. Тази на Пеевски. Той ставаше все по-успял млад мъж (както сам се нарече). Година по-късно правителството на БСП и ДПС си отиде. Заради вътрешни крамоли. През цялото време изглеждаше все едно хората по улиците не го интересуват. Те (според правителството) бяха платени, дирижирани. Имаше контрапротести, организирани от самите БСП и ДПС.

Дойде вторият кабинет “Борисов”. Пеевски беше все така успял и млад мъж. Реформаторският блок казваше, че има две коалиции на ГЕРБ - явна с РБ и скрита с ДПС", пише журналистката Полина Паунова във Фейсбук.

Бимбалов: Само преди осем години, по това време, Делян Пеевски беше издигнат за шеф на ДАНС

"Само преди осем години, по това време, Делян Пеевски беше издигнат за шеф на ДАНС. Но това не беше случаен, недомислен акт. Делян беше...

"Предложената съдебна реформа беше отхвърлена. Борисов леко се стресна, че в Лондон го питаха дали щом се погледне в огледалото вижда Пеевски. Резултатът от тая работа - премиерът обяви ревизия на обществените поръчки, свързани с Пеевски. Беше си новина - нима някой ще изговори задкулисното влияние на успелия млад мъж?

Малко по-късно Томислав Дончев обяви, че тия поръчки били спрени заради “технически грешки”. Не заради обръчи от фирми. Последните не бяха открити. Нищо, че през 2020 г. близкият до Борисов Георги Харизанов ще се изпусне в ефира на бТВ и ще каже, че се запознал с Пеевски в един от офисите на фирма от “кръга на Пеевски”. 2020 пък беше и годината, в която хората протестираха срещу ГЕРБ и прокуратурата…. Но според Борисов хората бяха платени и дирижирани. А, имаше и контрапротест. Познато, а?

За това време се смениха двама главни прокурори. И двамата не видяха нищо общо между Пеевски и фалиралата КТБ. Нито откриха друга нередност, въпреки че най-малкото и най-очевидното са едни Осем джуджета. Нищо, че има признания на участник в схемите (за Божков говоря). Ма не бил достоверен източник… явно се очаква за корупционни схеми информация да има не участник в тях, а монах от някоя Божия обител.

Изглежда, че всичко започна с свършва със санкциите на САЩ. И следното изречение, което не знам защо се споменава най-малко, а всъщност обяснява всичко, и за него, и за съучастниците му: “Peevski negotiated with politicians to provide them with political support and positive media coverage in return for receiving protection from criminal investigations”.

Делян Пеевски: Финансовото министерство лъже, че имам фирма в САЩ

Финансовото министерство публикува списък от нови 34 български фирми, на които могат да бъдат наложени санкции по Закона „Магнитс...

Дет се вика нужно в само да се попрочетат едни вестници. А те криминалните разследвания, дето липсват са ясни кои са.

Но така, де всичко започна с това, че през 2013 г. хората казаха, че са погнусени. Има прилика с едноименната книга. Сигурно се сещате и за героя на Сартр - Рокантен, дето хем беше историк, пък не беше сигурен точно каква книга пише.

Изглежда има движение. Нищо, че дойде отвън. Явно вътре беше невъзможно. Само дето Тони Филипов, д-р не дочака “дебел труп” да плава по Перловската река. Не буквално, както той беше казал, “стига ни и преносно”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

24 часа по-късно: Няма бял дим над парламента - Мария Габриел не дойде с мандата, преговорите са прекъснати (СНИМКИ)

Осъдиха бившия депутат от ДПС Димитър Аврамов за подкуп

Бивш човек на Радев: Боричкат се две козлета, но всички на моста ще паднат във водата

Ще има отстъпления от списъка с министри: Политолог за ротацията

"Недопустимо, противоконституционно e": За грешките на преговарящите при президента говори доц. Наталия Киселова

Правителство или предсрочни избори: Габриел отива при Радев с окончателно решение

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.
Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Днес - 19 март, 2024 г, имен ден празнуват Дария, Найден, Дарина, Дарин. Честит имен ден! Името Дария е женската форма на името на персийския цар...