X
 
 

Румен Радев за АЕЦ "Белене": Най-големият риск е потенциалът на тези инвеститори се изчерпа

8116 6
Румен Радев за АЕЦ "Белене": Най-големият риск е потенциалът на тези инвеститори се изчерпа
Снимка: БГНЕС
"Наличието на толкова много инвеститори е положителен знак и показва едно – че от тази централа има необходимост и тя ще бъде рентабилна. Защото когато бизнесът кандидатства за нещо, си прави много добре сметката. Не мога да давам никакви оценки, чакам и шорт листа и се надявам държавата да проучи много внимателно самите инвеститори, техния потенциал, техните конкретни планове, защото най-големият риск е по средата на проекта потенциалът на тези инвеститори се изчерпа и да минем на варианта държавата да трябва да се намеси." Това каза президентът Румен Радев в коментар за инвеститорския интерес за АЕЦ "Белене".

По думите му подобен вариант "ще срине идеята за самия проект – той да бъде без финансовото участие на държавата", предаде БГНЕС.

БСП: Христо Ковачки монополизира целия пазар на електричество в България (ВИДЕО)

"За юни, юли и август българското производство плаща най-висока цена на ел. енергия в цяла Европа." Това каза заместник-председателят н...

В коментар за оставката на началника на НСО ген. Дяков президентът заяви:

"Глупави медийни публикации няма да коментирам. Преди дни ген. Дяков дойде при мен с молба за освобождаваме поради личен мотив и аз го освободих. Аз съм признателен и благодарен на ген. Дяков – стойностен човек, професионалист и човек."

Actualno.com

Етикети:

 • Октомври 4 Октомври преди 6 месеца Профил на трол?
  Не разбирам. Президент Радев има Конституционните правомощия да обяви Извънредно положение и да свали това правителство и изобщо да се промени играта тук.Крайно предателската сделка с Михаля/ ф*16/, свръхкорупцията, заплахата от враждебна миграция изобщо за всичко. Р.България се Нуждае от събитие тип /19.05 1934/ , зашото 9.9 1944 чака в резерва. Президент Радев не бъдете Играч на Кликата*89. Неща виж още ›› та стават все по видими и ясни.
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НАРОДНИЯТ ФРОНТ И ПАСТИР СТОМАНА. ДОЛУ европейският съюз и ВЪН неговите разлагащи АНТИценности .
  : 7 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  До жителите на Белене: 1. След като имаме "Козлодуй" , защо ни е по скъп тока от тези на които продаваме ? 2. На кого ще продаваме ток, след като Турция ще строи нов АЕЦ ? 3. Защо е лошо на едната ни граница Турция да прави АЕЦ, а на другата граница е добро ние да правим нов АЕЦ ? 4. Как Виена се справя без АЕЦа /който е превърнала в ДИСНИЛЕНД за 4 милярда/ ? 5. Ние българите не можем ли да допусн виж още ›› ем ЧОВЕШКА ГРЕШКА около реактори ? 6. Защо Станишев иска държавна гаранция за "Белене" частен проект ? 7. След като имаме АЕЦ, защо имаме и СЕВЕРОЗАПАДНАЛИ ?
 • Анонимен 2 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  БЕЛЕНЕ 1. НЯМА НИКАКВА НУЖДА от строежа на нови мощности в електро енергетиката на България! Наличните мощности са между 13 и 14000Мвт, а потреблението е максимум 7000Мвт. Това лесно се вижда като се влезе в сайта на ЕСО. 2. Строежът на ядрени централи е в пъти по-скъп от строежа на ВЕИ централи. 3. Ядрените отпадъци трябва да се съхраняват 290 000 години! Въпросът за съхранението и продължител виж още ›› ността му на ядрените отпадъци е абсолютно табу за българските “журналисти” 4. Целият този проект още от самото му начало в края на 80-те години на миналия век е тежка мъгла на големи кражби и измами. Спомням си, че в първата ревизия на БНБ по времето на тогавашния финансов министър И.Костов излезе информация за огромни липси за около 2 000 000 000§, 500 000 000§ от които са за платено, но липсващо оборудване за Белене. По това време беше убит депутатът от СДС Красимир Чернев в автомобилна катастрофа и от колата му бяха откраднати куфарче с документи по тази тема. Още от 2003г.,когато на сакскобурготски му замириса на пари, та до сега се завъртя такава въртележка от нарушения, измами и тежки национални предателства, че думи нямам. Но резултатът е, че българите плащаме и като слушам Теменужка Петкова още ще плащаме, че и следващите поколения. 5. Ядрените централи са най-опасни, защото рядко гърмят, но като гръмнат… Да са спомним аварията в 5 блок с некачествените спирачни руски пръти по времето но р. овч. 2005г., която беше от най-висока степен, и за която нашите медии мълчаха и научихме от немските.
 • Анонимен 1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  най-голямия риске, че България е ръководена от руски еничари
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Всеки управник а и аз дасъм гледа да напълнк някак си с далавера,клмисионна,кражба джоба с пари....па после да става каквото ?е,няма да живея 100 гоьини я ,бойко я имя я нема 10-29 години и ще гушне босилека
  : 7 !