Сачева с уклончиви отговори за комисиите по ревизията и "Росенец", БСП почна с червените линии

3712
Сачева с уклончиви отговори за комисиите по ревизията и "Росенец", БСП почна с червените линии
Снимка: БГНЕС

Нямаме покана за разговори с „Има такъв народ” (ИТН), предполагаме, че няма и да има. Надявам се да са премислили, че като политици трябва да имат по-добър речник, защото да наричаш терористи над 600 000 души, гласували за нас, не е добре. Това заяви бившият социален министър Деница Сачева.

Сачева потвърди отново, че ГЕРБ ще върне мандата за съставяне на правителство, ако такъв мандат стигне до партията като втора политическа сила в 46-тото Народно събрание. Ще участваме в Комисия по ревизията, ще гласуваме днес дали ще подкрепим комисия „Росенец”, завърши Сачева.

Деница Сачева: Категорично не разпознаваме Борисов в израза "настоящ политически лидер"

"Категорично не разпознаваме Бойко Борисов в словосъчетанието "настоящ политически лидер". Това заяви пред БНР бившият социален министъ...

Ще бъдем ясна, конструктивна опозиция. Не се усещаме в изолация, подчерта Сачева пред bTV.

„Не знам защо нашите опоненти не признават, че върнахме 50 000 деца в образованието? Нека има критики, но и да се признават фактите”, каза още Сачева. Тя определи всички внесени до този момент законопроекти са „по-скоро популистки”, особено в социалната сфера. Сачева конкретно заяви за законопроекта на Мая Манолова за преизчисляване на пенсиите „див популизъм” – защото „няма такива пари в България”.

На въпрос за срещата на Бойко Борисов с Реджеп Ердоган точно преди предсрочните парламентарни избори, Сачева отвърна, че тази среща нямала за цел извличане на преки политически дивиденти. Тя каза и, че не би искала да коментира решение на Европейския съд, според което България трябва да плати обезщетение на турски журналист, върнат от България на режима на Ердоган без съдебно решение. Всяка присъда срещу България ме смущава и ако има нехуманно отношение, няма как да го подкрепя, йезуитски обясни Сачева.

Бившият социален министър подходи по същия начин и за правителствения комплекс в „София Тех Парк” – сигурно колегите са имали основания и аргументи, каза тя след въпрос дали е целесъобразно при коронакриза да се харчат милиони за това.

Христо Проданов: Слави Трифонов да обясни защо не направи обединение като президента

Нормално е всяко ново правителство и всеки министър да подсигури екипа, с който иска да работи. Така Христо Проданов от БСП коментира с...

Същевременно Христо Проданов от БСП посочи, че партията още не е получила официална покана за разговори, но имало такива анонси. Приватизацията на ББР, концесии на магистрали не са наши идеи, предупреди той. И обясни, че на 25 юли БСП се събира, за да очертае на Национален съвет червени линии, които партията да не преминава при преговори за ново управление.

Ако целта е да сменим Пеевски с Прокопиев, това не е нашата цел – така Проданов видя исканията на „Демократична България” за съдебна реформа. Според него, ДБ не иска дълбока съдебна реформа. Трябва да има съдебен контрол върху актовете на главния прокурор, да бъде закрито специализираното правосъдие, обобщи Проданов.

„Ако няма ясна политическа подкрепа, не може да бъде осъществена нито една сериозна реформа”, предупреди Проданов. И изрази недоволство как ДПС единодушно подкрепили Ива Митва за председател на парламента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика