Сидеров се посипа като "солта на живота" в емоционална реч в Рим

5765
Сидеров се посипа като "солта на живота" в емоционална реч в Рим
Снимка: БГНЕС

"Надявам се с изказванията и решенията тук да помогнем на повече хора да бъдат мислещи и вярващи. Защо наричаме глобализацията безумие, защото тоталното облъчване на хората днес от медиите, от виртуалната реалност и политическата пропаганда, бавно и неотклонно превръща човечеството в роботизирана тълпа." Така започна част от доклада на лидера на политическа партия "Атака" Волен Сидеров пред Интерпарламентарната асамблея по православие на тема „Роботизирането на човечеството, което го отдалечава от Бога и вярата”, която се провежда в Рим в периода 25-30 юни. Там Сидеров е ръководител на българската парламентарна делегация.

По думите му "отделният човек все по-трудно мисли самостоятелно, все по-трудно оцелява моралната база на християнската вяра, която е единствената опора в подвижните пясъци на глобализационното тресавище. И всичко това става с измамното внушение, че така трябва, че няма алтернатива. Потъването се представя като възнасяне, откъсването от Бога като прогрес. Това дава повод на коментатори и аналитици да говорят за нов вид общество, което едва ли не оформя друг тип човек. Не хомосапиенс, а хомо Facebook, не мислещ, просто комуникиращ човек. Без значение с кого и за какво.", пише още в речта на Сидеров.

Волен Сидеров е новият шеф на патриотите в парламента

Волен Сидеров е определен за председател на парламентарната група на "Обединени патриоти". Това обяви председателят на Народното събран...

Той не пропуска да отбележи, че "различни общества са за така наречените права на човека и започват да измислят трети, четвърти и пети пол. Не им стигат създадените от Бога два пола - мъжки и женски. Искат да надиграят Създателя на всичко видимо и невидимо."

Според него "тоталното оглупяване на човечеството работи за печалбите на огромните фирми. Затова глобализмът се представя като прекрасен и неизбежен прогрес. А всеки, който го критикува е популист, лош националист, комунист или фашист. Това клише работи в цял свят.

И нека сега да си представим, че се случва катаклизъм. Спътников и комуникационен. Че само една седмица в света няма телевизия, интернет, Facebook, Twitter и Google. А компютрите са просто пишещи машини. О, ужас! Ще трябва вместо да чукнем в Google за търсената информация да ровим в тези архаични вещи, наречени книги", пише още Сидеров.

Политикът се опасява, че "може би ще се наложи дори да мислим със собствените си глави, а не с главите на сценаристите в рекламните агенции и шоу програмите. Не, това е твърде тежко за нас, ще кажат милиарди... Назад към глобализацията!"

Сидеров: В Русия има напредък, преди учеха, че Ленин е измислил азбуката

Иронично можем да кажем, че има напредък. Навремето учеха, че Ленин е измислил азбуката, сега вече идва от македонските земи. Това каз...

"Ще има обаче и някои, които ще кажат: Това катастрофа ли е всъщност или връщане към нашата към нашата човешка същност, както е създадена от Бог? Не е ли събуждане от един кошмарен сън, който ни превръща в зомбита", пита Сидеров.

"Именно за тези, които си задават такива въпроси си струва да работим като политици, духовници, държавници, общественици, хора на изкуството и културата. Защото те са надеждата на света. Солта на земята", уверено отбелязва той.

"И затова различията в днешния глобален свят ни спасяват. Спасява ни съществуването на християнската вяра. Спасява ни това, че все още има алтернатива на глобалното безумие. Оставим ли да загине тази алтернатива, загиваме всички", прогнозира още политикът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Настимир Ананиев каза какво ще прави с двойните си заплати

ПП-ДБ не са обсъждали Андрей Гюров като кандидат за служебен премиер: Говори Явор Божанков

ИТН настоя за нови машини за гласуване

Тагарев: Не знам военното разузнаване да е работило срещу Атанас Атанасов

Конституционните капани за служебно правителство: Обяснение

НАТО не е доминирано от САЩ: Говори бивш военен министър

Радев продължава срещите с потенциалните служебни премиери

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика